Sunday, 31 July 2016

HARGA PREMIUM BEAUTIFUL

HARGA PREMIUM BEAUTIFUL 

Harga menarik premium beautiful! bestnya dapat beli premium beautiful corset dengan harga yang sangat menarik. sekarang premium beautiful ada offer, siapa yang teringin nak buat hantaran , yang nak buat berpantang selepas bersalin , nak jaga kesihatan dan kecantikan boleh lah hubungi fiza di 012-775 1949. untungnya dapat pakai premium beautiful corset ni sebab dia direka khas 70% untuk kesihatan dan 30% untuk kecantikan. jadi menang membeli alah memakai, semua sekaligus ada dalam premium beautiful corset ni. sambil-sambil jaga kesihatan boleh juga jaga kecantikan. Untuk dapatkan harga offer premium beautiful cepat-cepat whatssapp : 012-7751949





MAJLIS HARI HARI HARI RAYA 2016

Syukur, majlis perjumpaan team member Top Leaders Circle selesai sudah dengan jayanya & wow semangat tu akan dibawak hari2 dalam diri. Dengar challenge trip yang best2 seronoknya. SHOM memang best , untuk sesiape yang baru plan nak mulakan bisnes Fiza memang suggest sangat mulalah dengan SHOM. Bukan saja dapat reward , dapat bonus , malah kite boleh eratkan ukhuwah bersama. Dengan adenya kelas dimana kite diajar sampai  mahir dalam bisnes ni. jadi takde halangan & alasan lagi untuk Malas. semuanya SHOM dah sediakan dari segi promosikan barang, ilmu , reward yang menarik. kita tinggal siapkan badan je untuk lakukan yang terbaik.


top sales award for May & June 2016
bestnya dapat swarovski 

bertuahnya badan bila diapit oleh 2 orang mentor yang sangat hebat 

CDM Salleha Roslan & Dyna Salleh 

fighters for May & June 




warna warni hari raya 2016 

Friday, 29 July 2016

PREMIUM BEAUTIFUL RAYA 2016

Yeaaay esok kite sambut raya team hebat TLC, esoklah hari yang dinanti2  semua PBexpert turun padang bergabung, kongsi ilmu dan yang paling penting majlis esok ialah dapat merapatkan yang jauh, mengeratkan lagi ukhuwah sesama TLC. Hari yang sangat dinanti2kan untuk dengar & tangkap ilmu dari mentor-mentor yang sangat hebat.


Nak tau ape yang best sangat pasal premium beautiful ni ? Boleh dapatkan khidmat & rujukan dari kami team pbexpert. 
www.fizamansor.com
H/p: 012-7751949

Sunday, 24 July 2016

TANDA AWAL DAN RAWATAN FIBROID

Peringatan untuk kaum wanita bahawa kita perlu lebih sensitif tentang kesihatan kerana kita lebih senang dijangkiti perlbagai penyakit. Hari ni fiza nak share sedikit tentang Fibroid.
Fibroid ni ialah pertumbuhan sel yang tidak normal pada rahim (uterus). Fibroid yang juga dikenal dengan nama fibroid uterus, miom, fibromiom, fibro leiomiom, atau leiomiom uteri, cukup umum terjadi, dengan tiga dari empat wanita diperkirakan menderita dek kerana penyakit ini. Walaupun  fibroid ni  merupakan kondisi yang tidak berpotensi kanser, dan kemungkinan kondisi ini untuk berpenghujung pada kanser (leiomiosarkoma) sangat kecil, kondisi ini dapat menimbulkan banyak masalah seperti pembengkakan perut, sakit ketika datang bulan,bahkan dapat mencegah kelahiran normal
Fibroid dapat berukuran sangat kecil hingga sukar untuk dilihat oleh mata kasar, atau berukuran sangat besar hingga dapat merosak bentuk uterus. Merupakan hal yang normal bagi fibroid untuk berubah ukuran, bahkan dapat membesar dan mengecil dengan cepat. 
Terdapat empat jenis fibroid yang berbeza
·         Fibroid subserosa – Jenis ini tumbuh di luar dinding rahim

·         Fibroid submukosa – Jenis ini tumbuh di bawah permukaan rahim namun dapat tumbuh menjalar hingga ke rahim
·         Fibroid miometrial – Jenis ini dapat ditemukan pada dinding otot rahim
·         Fibroid pedunkulata – Jenis ini tumbuh di luar rahim, namun menempel pada tangkai atau dasar rahim
Biasanya fibroid akan menghilang setelah kehamilan kerana ukuran rahim akan kembali seperti sediakala.
Tanda-tanda Awal
Kebiasaannya tanda awal dikesan adalah:
  • ·         Sembelit
  • ·         Sering buang air kecil
  • ·         sakit ketika datang bulan
  • ·         Pendarahan yang kuat masa datang bulan
  • ·         sakit pada tulang pinggang
  • ·         Susah buang air kecil
  • ·         sakit pada kaki dan punggung
  • ·         Tekanan pada dubur
  • ·         Perut kembung
  • ·         Sakit ketika bersama ( hubungan kelamin )
**jangan ambil mudah jika terdapat kesan-kesan begini pada diri anda, cepat-cepat dapatkan nasihat & rawatan doktor 


Fibroid juga dapat mengganggu kehamilan. Beberapa orang percaya bahwa fibroid adalah salah satu penyebab ketidaksuburan. Para wanita yang memiliki fibroid juga dapat mengalami masalah ketika mengandung kerana keadaan ini boleh menyebabkan keguguran. Fibroid juga dapat mengganggu kelahiran. Jika ukuran fibroid terlalu besar, maka disarankan untuk bersalin secara czerbedah caesar akan sangat dianjurkan untuk dilakukan.
Fibroid biasanya diketahui pada pemeriksaan bagian dalam vagina, setelah pemeriksaan menggunakan gelombang suara ultrasonik atau pengambilan gambar memastikan keberadaan fibroid.

Premium Beautiful Corset di reka khas dengan 70% untuk kesihatan & 30% untuk kecantikan. 


banyak kebaikan yang kita dapat dengan hanya memakai corset ni. seeloknya kita cegah dari awal dari sebarang penyakit.  bukan hanya untuk kecantikan saja pakai corset ni. untuk dapatkan keterangan lebih lanjut tentang premium beautiful boleh hubungi saya di           012-7751949

JAGA MAKAN JAGA KESIHATAN 
SAYANGI DIRI & ORANG TERSAYANG











Saturday, 23 July 2016

MAJLIS MARHABAN & RUMAH TERBUKA 2016

Alhamdulillah selesai sudah majlis marhaban  dan rumah terbuka semalam. Walau penat tapi seronok bila tengok tetamu ramai menjamu selera & paling best makanan fiza masak semua habis . Dapat jugak nak lepas gian memasak bagaikan kenduri tu. Fiza memang minat sangat masak, kalau dah masuk dapur tu memang orang lain jangan la nak sibuk dok dapur jugak. Huhuhu, bukan ape, fiza tak suka banyak tangan yang masak boleh ganggu konsentrasi kite nak masak sedap2 😜. Semalam dah sibuk layan tetamu beraya kat rumah, hari ni turn fiza la pulak nak serbu beraya rumah orang... Korang singgah2 lah dulu tengok kot kalau ade ape-ape yang berkenan dalam kedai on9 fiza ni. Anything boleh whatssapp fiza 012-7751949 untuk sebarang pertanyaan tentang produk @ bisnes.

Makcik fiza paling sporting ni








Thursday, 21 July 2016

KEBAIKAN PREMIUM BEAUTIFUL

Kebaikan Premium Beautiful 

🎀Dapat membentuk kontur keseluruhan badan yang menarik serta bentuk badan sihat & seimbang

🎀Memberi kesan secara serta merta bahagian pinggang dimana ukuran badan anda akan berkurangan 

🎀Perbaiki bentuk badan dengan membentuk payudara yang mempesona, pinggang ramping & pinggul menarik 

🎀Anda akan merasa kenyang walaupun hanya makan sedikit kerana pemakaian Premium Beautiful mengurangkan selera 

🎀Pemakaian premium beautiful akan cepat  mengurangkan berat badan melalui proses pemampatan & perpeluhan 

🎀Kuasa lateks merangsang urutan secara mikro ketika anda bergerak dengan itu dapat membantu menurunkan berat badan anda 

🎀Ianya menggalakkan pemulihan bentuk badan selepas bersalin kerana ia meningkatkan keanjalan badan 

🎀Ia berupaya memperbetulkan postur & memperbaiki kadar metabolisme

🎀Ia mengurangkan kesakitan bahagian pinggang dengan pembetulan kedudukan tulang belakang

🎀Kombinasi kebaikan tersebut memberi kesanyang luar biasa serta meningkatkan personaliti & keyakinan diri

Bentuklah tubuh badan anda dengan Pakaian Dalam No 1 Premium Beautiful 

Fiza ada berita baik tentang Offer Premium Beautiful.

Nak tau ape yang best offer tu ? Boleh whatsapp fiza di 012-7751949

Kepada sesiapa yang berminat untuk dapatkan Premium Beautiful secara ansuran boleh juga apply cash loan ya. 


Wednesday, 20 July 2016

JOM BEBAS HUTANG ( TOP AGENT PREMIUM BEAUTIFUL JOHOR)

kalau dulu duit bukan segala-galanya tapi sekarang dah tak macam dulu. zaman sekarang segalanya perlukan duit sebagai keperluan untuk kita teruskan kehidupan seharian & ya kita memang tak boleh jauh dari duit. setakat ni takde lagi cara BEBAS HUTANG yang berkesan sebab kehendak sentiasa seiring dengan keperluan. paling tak best bila ada yang pilih jalan singkat untuk beli semua keperluan dengan cara berhutang. naaah sekarang & saat inilah kita kene berfikir diluar kotak minda. cari cara macam mana nak BEBAS HUTANG. takpe penat sekarang dari penat berterusan sampai ke pencen nak bayar hutang yang makin menggunung.setiap rezeki memerlukan usaha, cuma yang membezakan rezeki kita ialah usaha. kalau usaha sikit maka rezeki pun sedikit. usaha berganda confirm rezeki pun berganda. cuba fikir & renung-renungkan , kuasa & pilihan ditangan anda. ada yang nakkan pendapatan sampingan tapi tak tau cara? takde modal yang besar? tak tau pula macam mana nak mulakan ? fiza berbesar hati nak share dengan korang yang sangat berminat nak mulakan perniagaan sendiri.

whatsapp : 012-7751949
FIZA



Monday, 18 July 2016

MIN KAFFE MENU WAJIB BREAKFAST

nak cerita apa pun jom kita pekena kopi dulu, kopi bukan sembarang kopi tau, ini kopi banyak kebaikan dan khasiatnya.baik untuk kesihatan. pagi-pagi wajib fiza minum kopi ni dulu untuk energy booster. jom baca ape yang best sangat pasal min kaffe ni :

ANTARA KEBAIKAN MIN KAFFE 


  • kaya dengan unsur anti-pengoksidaan 
  • kaya dengan bahan mineral & elemen surih seperti magnesium, besi , kalium, & kalsium 
  • menghilangkan keletihan fizikal & mental 
  • melegakan tekanan
  • yang penting HALAL 
yang dah cuba memang confirm repeat order , yang belum cuba ni WAJIB order tau kalau tak nak menyesal 

APA TUNGGU LAGI, WHATSSAPP : 012-7751949 (FIZA)




Sunday, 17 July 2016

HARI HARI HARI RAYA , JEMPUTAN OPEN HOUSE

hari ni dah masuk 12 Syawal,. orang ramai sibuk dah dengan open house dimana-mana je. ade yang dari johor ke melaka sesi menziarah saudara mara jauh. fiza pun tak terkecuali ok. isnin-jumaat bekerja jadi terpaksalah tunggu weekend baru dapat berziarah. sambil beraya rumah sanak saudara tu tak tinggal jugak barang penting kita ni.

  • Bio Seleza
  • Min kaffe 
  • Sabun Marine Essence 
  • Bio Ever 
last week balik melaka tanah tumpah darahku. tak cukup woo mase yang dapat 3hari tu nak beraya. tapi apakan daya, dari tak balik langsung kan. this weekend pulak turn family shuben .berkunjung rumah biras2. meriah kaw dapat berkumpul biras2 bersekutu. ni je lah masa dapat eratkan silaturahim kalau tak masing2 sibuk dengan kerja. Bulan Syawal ni bulan yang sangat istimewa kerana sepanjang bulan ni lah kita beraya.sambut hari kemenangan & kegembiraan, hari kesyukuran dan menambah amal kebaikan. ok taknak cerita panjang-panjanglah nanti ngantuk plak yang nak bace huhu

di kesempatan ini fiza ingin menjemput kenalan & sahabat ke majlis rumah terbuka pada:

 tarikh : 23 Julai 2016  (18syawal) 
 hari: sabtu 
masa: 4pm - 10pm 
tempat: teratak kasih i la ( whatssapp nak datang kita just share location )











Saturday, 16 July 2016

BIO SELEZA PAD WANITA TERBAIK

Ramai orang tak sedar tentang kebaikan pad feminin Bio Seleza. tuala wanita ni merupakan barang sanitari yang paling dekat pada bahagian intim wanita. memang kita semua tahu cara penggunaannya, tapi korang make sure tak yang pilihan korang ni tepat? sebelum tu fiza nak share dulu tip-tip penjagaan kebersihan diri wanita dulu:

kesilapan kita selalunya adalah malas nak tukar pad selalu. inilah selalunya jadi punca MASALAH SAKIT PUAN yang serius akan berlaku.
*perhatian :selepas 2 jam memakai tuala wanita secara berterusan, bakteria boleh membiak sehingga mencecah 107per sentimeter persegi. tuala wanitaterpakai pula boleh menjadi sarang pembiakan bakteria.

KEBAIKAN UTAMA BIO SELEZA


  • Kesan anti bakteria 
  • mengaktifkan sel-sel badan dan meningkatkan kadar metabolisme tubuh 
  • meningkatkan sistem pertahanan badan 
  • membekalkan lebih banyak kandungan oksigen aktif 
  • mencegah jangkitan kuman 
  • menghilangkan senggugut 
  • menghilangkan bau 
  • membuang angin perut 
  • menghilangkan kegatalan, keputihan & kekuningan 
  • mengurangkan rasa tidak selesa ketika haid 
  • mengawalatur kitaran haid 
  • menyingkirkan darah beku dalam rahim 
  • mengatasi fibroid, cyst , kanser serviks & kanser rahim 
  • 100% kapas & tiada bahan kimia 
whatssapp : 012-7751949 untuk dapatkan bio seleza 










Thursday, 14 July 2016

HERBA MAHARANI JAMU PENGIKAT KASIH SAYANG

Yeah hari ni sampai stok Maharani, rasa macam putus nyawa kalau takde maharani ni. tak tido malam fikir-fikir stok yang makin tipis. huaa risaunya. tapi kan barang baik semestinya laju habis. maharani ni bukan untuk wanita yang dah berkahwin saje tau. fiza sendiri memang amalkan jamu sejak dari zaman anak dara lagi. jangan fikir jamu cuma untuk merapatkan, silap kalau ada yang fikir macam tu & saangaaat silap besar juga kalau anda yang berkahwin tak mengamalkan jamu. badan nak pakai lama ye sayang-sayang semua. selalu yang fiza dengar orang-orang muda sekarang cakap ' tak tau la makan jamu, ish tak boleh masuk la makan jamu2 ni. malas , takde masa. sekarang memang boleh cakap macam tu semua, tapi masa dah sakit-sakit lutut, lemah sendi, sakit badan sana sini , masuk angin..baru nak makan jamu jadi lah tua sebelum usia. masa tu en shuben pun dah mule tot tet tot tet dengan handphone buat hal sendiri,  mekaplah tebal mana, pakailah cantik manapun tapi dalaman semua longgar,masuk angin mulalah en shuben jadi mengeluh belakang kite.

MANFAAT MAHARANI :


  • melancarkan peredaran darah haid
  • menyelaraskan kitaran haid yang tidak teratur 
  • menyembuhkan senggugut 
  • menyelesaikan masalah kronik wanita & gadis remaja (senggugut , keputihan peredaran haid ,elakkan kemandulan ) 
  • rawatan herba yang menggalakkan kesuburan wanita 
  • kurangkan keletihan, sihatkan tubuh badan 
  • awet muda, ubat gantian untuk jamu berpantang semasa bersalin 
  • kecutkan rahim dengan cepat 
  • untuk yang BELUM berkahwin digalakkan makan untuk kulit yang cantik, kelancaran haid, sentiasa bertenaga,melancarkan darah 
  • merupakan pengikat kasih sayang , en shuben sentiasa teringat2 je setiap malam bagaikan malam pertama 
RAMUAN MAHARANI
Ramuan Herba Maharani 


Masih belum terlambat untuk cuba maharani, nak order boleh whatssapp fiza: 012-7751949
Kedai sentiasa buka 24jam .

Maharani pengikat kasih sayang dalam kebahgiaan rumah tangga 😍😍

Wednesday, 13 July 2016

SET MANDIAN MARINE ESSENCE

Hari ni kita cerita pasal spa pulak la,, selalu dah bukak cerita kurus-kurus badan ni kan, badan kita pun nak dibelai manja juga sekali sekala. set mandian Marine Essence ni tergolonglah sekali dalamnya shampoo, body wash & sabun ketiak . tang sabun ketiak ni memang sangat famous.
meh sini kita cerita satu per satu kebaikan set aroma terapi Marine Essence. 

Marine Essence Syampu Berkhasiat ni fungsinya

untuk mengekalkan kulit kepala & rambut dengan bersih , sihat , lembap. perasan kan kalau kat salon ade buat scalp treatment, dengan shampoo ni je dah sama fungsi utk scalp treatment + hair treatment .

shampoo ni 'free soap' ye,( bebas sabun ) direka khas untuk tidak mengeringkan & melembutkan rambut. siapa yang rajin berinai @ color rambut tu for sure rambut kering & bercabang hujung2 tu. 

anti bakteria - membantu mengurangkan kegatalan kulit kepala lebih-lebih lagi untuk yang berhijab biasanya kalau dah basah rambut tak sempat nak kering rambut dah sarung tudung, boleh mengundang kegatalan kulit kepala .

bahan-bahan yang ada didalam kandungan marine essence ni mampu membantu menghapuskan radikal bebas yang berbahaya daripada merosakkan sel-sel rambut & kepala. 

Marine Essence Body Wash & Beauty Bar 

menyihatkan, melembutkan & meremajakan kulit. 

diinspirasi daripada bentuk organik kerang laut dengan aromaterapi yang sangat menawan   

kalau yang dah cuba mesti repeat order, anda yang belum cuba lagi set mandian terapi ni boleh whatssapp fiza : 012-7751949



Tuesday, 12 July 2016

Custard Pudding Min Kaffe

Hai uolls

aktiviti hari ni akak buat Custard Pudding Agar Agar dengan flavour Min Kaffe. pagi, petang , malam  minum Min kaffe tak jemu ke hadap tu hari2? mestilah tak ( akak jawab tu ). sambil menjaga kesihatan kan apa salahnya. coffee ni no added sugar ok. sesuai sangat untuk pesakit kencing manis, asma ( fiza sendiri alergic coffee sebab boleh semput kalau minum tapi TIDAK dengan Min Kaffe . 
dalam tengah belek-belek facebook sahajidah ni ternampak pulak video making custard pudding. kecur liur mak tengok nak. tak tahan balik kerja terus pegi beli bahan-bahan. tak susah pun bahannya bolehlah korang buat untuk menjamu tetamu yang datang beraya dirumah. bestnya Min Kaffe bukan saja boleh diminum begitu saja malah boleh buat masak pelbagai menu lain,




Tadaaaaa!!! Siap dah custard pudding min kaffe.. Lepas ni macam-macam menu lagi boleh dibuat. Fiza update satu per satu ye.