Sunday, 18 June 2017

Mastering Power Conversion & Power Closing

Salam Hujung Minggu semua rakan & kenalan kakjah.

Tinggal seminggu nak sambut perayaan Aidilfitri ni, masing-masing sibuk dah buat persiapan. Ada yang dha mula buat kuih raya, shopping baju raya. Semua sibuk nak berbuka puasa kat luar bila dah hujung-hujung musim puasa ni kan.

Tapi kakjah salute & respect mentor kakjah sendiri. Yang mana sanggup turun padang dari jauh demi nak kongsikan ilmu dan nak tengok anak didik mereka di TLC ni berjama & sama naik dengan mentor-mentor yang lainz

Minggu ni kakjah diberi peluang untuk jadi emcee dan kendalikan event di stokis melaka. Seronok bercampur gemuruh sekali la bile 1st time di panggil jadi emcee.  Alhamdulillah semua berjalan dengan lancar dari awal hingga habis event.

Team TLC Melaka 

Mastering power Conversion & power close 

reward booster from CDM for top achiever
yeaay dapat Duck Scarves 

tulang belakang Kak Jah, mentor hebat CDM Salleha & Salina 

Tap Aura dari CDM Salleha Roslan 



Saturday, 18 March 2017

KELEBIHAN PREMIUM BEAUTIFUL



KELEBIHAN PREMIUM BEAUTIFUL


  • Jaminan baik pulih FREE OF CHARGE 
sekiranya kalau Premium Beautiful Corset yang anda pakai terkoyak, tercabut hook , tetulang patah anda boleh hantar repair tanpa dikenakan sebarang bayaran pun.

  • Fabrik tahan lasak 
  • 360 darjah keanjalan jadi memudahkan pergerakan seharian kita 
KELEBIHAN PREMIUM BEAUTIFUL UNTUK IBU YANG SEDANG BERPANTANG 
  • membentuk semula payudara, pinggang , pinggul dan juga postur 
  • membantu membakar lemak berlebihan 
  • merawat luka di dalam dan juga luar rahim 
  • melancarkan penghasilan dan pengaliran susu badan 
  • melancarkan proses pembuangan air besar
  • menghangatkan dalam badan 
  • menyihatkan rahim 
  • menyokong rahim daripada jatuh 
  • mengeluarkan darah nifas yang beku dan berketul
  • mengecutkan dan memperkemaskan semula rahim yang mengembang semasa mengandung 
  • mengeluarkan angin dalam badan
  • menarik dan merapatkan semula tulang pinggul yang mengembang semasa mengandung 







APA ITU PREMIUM BEAUTIFUL


Apa itu Premium Beautiful ? 

Premium Beautiful adalah pakaian dalam no 1 Malaysia yang mendapat pengiktirafan SUPERBRAND.  Superbrand hanya akan diperolehi oleh product yang sesuai atau high quality service dan high quantity.

Premium Beautiful mempunyai dua jenis iaitu Premium Beautiful Classic dan juga Premium Beautiful Elegance.

Premium Beautiful ini terdiri daripada 3 jenis iaitu:


Long Bra 
Premium Beautiful Long Bra



Waist Nipper 


Long Girdle

Keistimewaan Utama Premium Beautiful Corset 

Premium Beautiful Corset ini direka khas 70% untuk kesihatan dan 30% untuk kecantikan.  material yang didatangkan khas mempunyai Far Infrared Rays yang disulam pada setiap bebenang Premium Beautiful.

Premium Beautiful Corset ini juga mendapat pengiktirafan oleh PAKAR TULANG DUNIA sebagai rawatan alternatif terbaik untuk orang yang mempunyai masalah tulang seperti Slip Disc dan Bongkok.

Premium Beautiful Corset ini mempunyai jaminan SEUMUR HIDUP untuk kerosakan seperti koyak sedikit, hook tercabut, tetulang corset patah ianya boleh dihantar SERVICE FREE OF CHARGE.

Dengan menggunakan teknologi daripada 3 buah negara maju iaitu US, GERMAN dan JEPUN maka terhasillah Premium Beautiful Corset yang selesa dipakai dan memberi kesan sihat dan cantik berpanjangan.

Premium Beautiful Corset ini boleh dipakai pada bila-bila masa sahaja kerana ianya nudah disarung dan dibuka.


APAKAH KEBAIKAN FIR 

  • Memperbetulkan aliran darah dalam tubuh
  • Meningkatkan kadar metabolisma
  • Memperbetulkan dan memulihkan sistem pernafasan
  • Mengelakkan pertumbuhan bakteria
  • Mengeluarkan peluh asid 
  • Mengekalkan kesegaran badan
  • Mengurangkan kandungan asid dalam darah
  • Mengekalkan kepanasan suhu badan
  • Menghalang pembiakan sel kanser dalam badan 

KELEBIHAN FIR 

Membersihkan darah dari toksik 

Pemejalan & kekenyalan kulit kita pemejalan salur nadi pemulihan penyakit darah tinggi , memelihara daripada penyakit jantung dan cegah kanser.  Bila mana salur darah mengembang disebabkan FIR, ia akan menyahtoksid dan menggalakkan penyingkiran bendalir tubuh yang berlebihan dan bahan buangan dengan berkesan.  ia juga menyekat gula, menguatkan sistem imun tubuh dan mengekalkan keseimbangan semulajadi tubuh 

BAGAIMANA FIR BOLEH MENCEGAH KITA DARI KANSER 
Fir memecahkan lemak, darah beku dan susu beku. dengan fabrik akwatek & akwadyne menarik keluar lemak, susu, toksik dan peluh FIR menghasilkan suhu yang tidak sesuai untuk perumah kanser.

BAGAIMANA FIR MEMBANTU MENGURANGKAN BERAT BADAN? 
memecahkan lemak dan melancarkan peredaran darah proses toning yang mana bila skin dah kendur akibat lemak sudah pecah, dengan pemakaian korset  dibadan mampu memejalkan balik skin  dan menigkatkan kadar metabolisma. FIR didalam Premium Beautiful bertindak semulajadi dimana sel-sel badan akan berolahraga lebih berkinetik dan mengoptimumkan kadar metabolisma badan.  ianya diuji secara klinikal dan terbukti sebagai treatment paling berkesan untuk pengurangan berat badan dan pengurusan jisim tubuh.

anda berminat untuk ketahui lebih detail tentang Premium Beautiful boleh hubungi : 

PBexpert - Norfaezah Mansor 
contact: 012-7751949


Wednesday, 8 March 2017

KELEBIHAN GARAM BULUH HAI O

KELEBIHAN GARAM BULUH DENGAN GARAM LAIN 


  1. secara umum, garam mampu mencegah pertumbuhan kulat dan bakteria dan hakikatnya pula menurut kajian klinikal garam buluh boleh mencegah jangkitan Salmonella. keistimewaan ini sebenarnya adalah sumbangan daripada batang buluh sebab buluh bersifat khas untuk mencegah kulat, bakteria & pertumbuhan virus.
  2. garam buluh ni beralkali tinggi dan oleh sebab itu kandungan besi yang terdapat dalam garam buluh tidak dioksidakan atau menjadi karat. 
  3. garam buluh tidak menyebabkan tekanan darah tinggi, saintis percaya ini adalah sebab garam buluh berupaya membantu mengimbangi gula dalam darah dan boleh menurunkan paras lemak dalam badan.
KHASIAT GARAM BULUH

ANTI ALERGIK 
Garam buluh Hai O boleh menghalang tindak balas alergik.  dengan meminum atau menyuntik garam buluh ke dalam tubuh badan, bengkak daripada tindak balas alergik disekat sebab garam buluh menyekat pengeluaran histamin.

ANTI KANSER 
Garam Buluh Hai O mempunyai kuasa anti-mutasi dan kuasa menghadkan pembentukan sel-sel barah dalam tubuh badan. 

ANTI OBESITI (TURUN BERAT BADAN) 
Garam Buluh Hai O bukan sahaja boleh mengurangkan berat badan tapi juga boleh mengurangkan paras lemak dalam badan.

PENJAGAAN GIGI 
semua garam berfungsi anti keradangan. namun berbanding dengan garam lain, Garam Buluh Hai O adalah lebih berkesan untuk mencegah dan mengubati penyakit keradangan.

ANTI BAKTERIA SALMONELLA DAN MENGELAKKAN KERACUNAN MAKANAN
Samonella merupakan bakteria yang sering dijumpai semasa keracunan makanan dan para saintis telahpun membuat kajian pada 20 jenis garam, cuma garam buluh mempunyai kesan anti bakteria Salmonella. 

MERINGANKAN KESAN SAMPINGAN KEMOTERAPI 
Bahan kimia yang digunakan dalam kemoterapi mempunyai kesan sampingan seperti rambut gugur dan masalah pendengaran. Garam Buluh Hai O boleh menghalang proses kematian sel-sel pada rambut dan telinga

PENJAGAAN SISTEM PENDENGARAN 
magnesium yang terdapat dalam garam buluh Hai O boleh mencegah atau merawat kehilangan pendengaran yang disebabkan oleh suara bising.

MERAWAT ULSER PERUT 
Garam Buluh Hai O boleh membantu pengeluaran hydrogen sulfide yang bertindak sebagai pemancar seperti NO dan CO yang mempunyai fungsi anti keradangan dan anti hypertensi dan membaiki sensitiviti insulin 

KENCING MANIS 
Grama Buluh Hai O boleh membantu kencing manis secara berkesan dengan menguatkan ketahanan paras gula dalam tisu badan dan menambah penggunaan gula dalam darah oleh otot-otot

RAWATAN KEPADA ARTHRISTIS 
Garam Buluh Hai O melegakan arthritis apabila digunakan bersama terapi akupuntur. kandungan magnesium garam buluh hai o adalah lebih tinggi berbanding dengan garam lain dan inilah salah satu punca bahawa garam buluh boleh melegakan kesakitan arthritis pada sendi-sendi dan otot-otot.

MERAWAT SAKIT KERONGKONG 
Garam buluh Hai O merupakan agen anti keradangan yang boleh mengurangkan keradangan kerongkong dan kesakitan akibat sakit kerongkong 

Garam Buluh Hai O

Garam Buluh Masakan Hai O 

Min Kaffe Hai O 




Tuesday, 7 March 2017

RUMAHTANGGA GOYAH

RUMAHTANGGA GOYAH

Bila suami balik kerja mandi terus keluar rumah, bila tanye nak kemane dia jawab nak lepak dengan kawan-kawan. Habis yang aku ni kat rumah nak buat ape? Tunggu dari pagi sampai ke petang buat kerja rumah, jaga anak, masakkan untuk suami tapi suami nak makan dengan kawan-kawan!

Balik jumpa kawan , terus ambik bantal dengan selimut tidur depan tv. Bila tanye kenapa tak tidur kat bilik. Dia cakap bosan!  Takde ape yang menarik dah kat kau ni, Nak tidur sebelah pun takde selera , rimaslah. Sentap! Nak gugur jantung bila suami cakap macam ni.

Tak tau nak mengadu dengan siapa, duduk scroll fb, nampak MAHARANI HAI Ountuk Maharaja. Tak lengah aku pun pm trusted agent ni, bagus layanan die service tiptop. Aku order sekotak nak cuba.

En hubby tiba-tiba berubah, sayang nak tinggalkan aku lama kat rumah, rindu katanya. Sekarang hati makin berbunga bagaikan pengantin baru. Hari-hari rasa macam malam pertama. Korang yang ada masalah macam ni cepat-cepat makan MAHARANI HAI O

Whatssapp MAHARANI HAI O 📲0127751949
Whatssapp MAHARANI HAI O 📲0127751949
Whatssapp MAHARANI HAI O📲0127751949

💻www.fizamansor.com









Sunday, 5 March 2017

PROMOSI PREMIUM BEAUTIFUL


berita baik untuk semua wanita terhebat didunia. Bersempena dengan Hari Wanita Bulan ni, Kakjah ada promosi hebat untuk anda. Dengan setiap pembelian 1 set Premium Beautiful Hai O akan dapat FREE GIFT SWAROVSKI! 

Promosi sehingga 31 Mac 2017 sahaja ya. jadi apa tunggu lagi jom la pakat ramai-ramai cantikkan badan dengan Premium Beautiful Hai O. warranty corset superbrand ni adalah seumur hidup ya. jadi jangan risau kalau ada sebarang kerosakan anda tak rugi sebab tak kena beli baru, hantar repair FOC je kat mana stokis yang berdekatan dengan anda. 

Premium Beautiful Hai O 

#SUPERBRAND
#CUSTOM MADE
#MENGANDUNGI FIR 
#KUASA REGANGAN 360darjah
#FABRIK BERKUALITI DARI AKWATEK & AKWADYNE
#PENGIKTIRAFAN OLEH PAKAR TULANG BELAKANG 
#DIREKA KHAS 70% UNTUK KESIHATAN & 30% KECANTIKAN 


untuk dapatkan keterangan lebih lanjut boleh hubungi : 

FIZA - 0127751949
Trusted Agent Premium Beautiful Hai O Johor 
premium beautiful Johor 

BUSINESS COACHING TLC (premium beautiful Johor)

tak tau cara berniaga kita sediakan 1 to 1 coaching 

 bisnes ni mudah kalau kita sendiri fikir mudah dan akan jadi sukar bila kita juga yang fikirkan susah,
ianya akan jadi sangat mudah bila kita enjoy lakukan bisnes ni. Top Leaders Circle, ni adalah group orang-orang yang mind setting positive. kalau anda semua nak berjaya dalam bisnes kakjah sarankan sangat uolls bermula dengan Top Leaders Circle (TLC).

sekali dah mula, inshallah akan dibimbing sampai berjaya tapi ingat, ni untuk orang yang betul-betul inginkan kejayaan dalam perniagaan dan ingin miliki bisnes sendiri.
tak susah pun nak mulakan, dengan bayaran pendaftaran ahli CUMA RM50 sahaja anda dah boleh sangat nak mula berniaga.

Segala ilmu dibekalkan secara percuma, dari A-Z anda dibimbing. mana nak dapat deknon cube lah citer kat kakjah ni ha. modal RM50 boleh dah nak berniaga kan. dari RM50 ni lah macam-macam insentif yang kita akan dapat.  Free coaching , free trip setahun 2-3 kali, Bonus, Untung runcit lagi, perghh dasyat ke tak dasyat.

anda jenis yang memang 0 ? tak tau langsung nak berniaga?

premium beautiful expert Singapore 
hebat pb expert dari Spore sebab product viral ni terlajak laris dimana-mana saja. kalau orang Singapore nak cari product hot ni boleh contact our trusted agent ni :

Noriz: +6582881383
Mazneng: +6593517651

kakjah service sampai depan rumah tau, hantar barang , coaching sampai kerumah

orang Melaka boleh dapatkan product viral ni dari trusted agent TLC: 

Noraini: 017-3548674
Aisyah:  016-6837710

kalau dah pasang niat nak berniaga tu jangan tangguhkan. anda dialu-alukan untuk bermula dengan TLC. 

hubungi kakjah di talian 0127751949 untuk keterangan lanjut 

Premium Beautiful Johor 







Perjumpaan PB Expert TLC

Selamat berhujung minggu,

25/2/2017 (Sabtu) meeting untuk CEO dari team TLC diadakan di stokis Shah Alam. syukur Alhamdulillah mentor TLC tak pernah kedekut ilmu. sentiasa sharing macam mana nak berjaya sama naik dengan semua CDM yang dah pun berjaya dalam TLC. FREE je uoll ilmu ni tau. mana nak dapat deknon, tak jumpa la tempat yang nak berjaya dalam bisnes boleh provide FREE COACHING ni. Selagi tak sukses selagi tu la kita ni di beri tunjuk ajar sampai la ke puncak kejayaan.

White Pink gitteew tema Meeting 

happy dapat berkumpul dengan CEO dari pelbagai branch 
fokus dengan task yang diberi mentor 

banyak sangat input yang bermanfaat diberi & insyallah kami semua akan praktikkan. kakjah rasa bertuah bertemu dengan team yang betul. selesai meeting kakjah pun turun ke stokis bawah untuk restock produk viral ni untuk CEO Spore. actually dorang dari SG dah pun turun ke stokis JB tapi frustrated sana out of stock for certain thing. dari jauh dorang turun tapi stock tadaaak. nampak tak betapa laku kerasnya product SHOM ni. pada kakjah takde alasan lagi dah kalau betul nak berjaya dalam TLC ni jangan sekali-kali bagi alasan ramai orang dah jual product ni. lagi ramai jual lagi besar market yang kita ada. sebab well known product kot lagi senang la kita nak buat duit . BETUL KE BETUL?

Product viral deknon, Min kaffe terlajak laku haa, Premium Beautiful sentiasa jadi kegilaan ramai 

bukan ape kitorang ni top up stock macamni sebab rajin sangat licin. tak sanggup nak berhadapan dengan customer nak bagitau barang habis. jadi memang kita standby ready stock ni untuk mini stokis kita sendiri.

Premium Beautiful untuk client Nurse kakjah  
nak dapatkan khidmat dari PBexpert macam kakjah dialu-alukan sangat untuk call direct no kakak 

 h/p: 0127751949






  

Saturday, 18 February 2017

PREMIUM BEAUTIFUL JOHOR

kusssemangaaat

kakjah sendiri tak sanggup nak tengok cermin bila tengok diri kakjah macam ni punya semangat tau.
masa badan kakjah bulat macam ni dulu memang tak suka bershopping sebab nanti nak pilih size seluar susah sangat nak jumpa. at last kite kuciwa. kalau dah try size 30 pun tak jumpe nak kene minta size 32 , eh helo tu kan size lelaki kalau dah pinggang 32 ni size en suami kakjah. tak ko malu nak sebut size tu depan suami? jadi kakjah decide untuk tak buang semua seluar lama tu biarkan kakjah usaha sendiri macam mane nak kuruskan balik badan ni. & Syukur Alhamdulillah kakjah jumpe premium beautiful ni cepat & masa dalam pantang lagi.

simple sangat sarung-sarung je lemak tersusun rapi. pakai minimum 8 jam sehari. kadang-kadang kakjah sarung lebih je dari 8 jam sebab dah rasa selesa sangat sampai tahap taknak tukar baju dalam lain lagi dah.

nampak tak beza peha kakjah dulu dengan sekarang 

kalau korang pakai premium beautiful ni secara konsisten memang tak mustahil boleh dapatkan berat badan yang korang idam-idamkan.

korang ada yang try fitting premium beautiful boleh roger kakjah ye. 

whatsapp : 0127751949

PERMINTAAN PREMIUM BEAUTIFUL MENINGKAT SETIAP HARI


hi uolls

kakjah tak jual premium beautiful ni macam jual tudung ye. kakjah memang teliti dan sangat menjaga keselesaan client yang nak pakai premium beautiful. almaklumlah kita jual barang yang high quality jadi service kena quality juga. bisnes forever bukan nak bisnes sekali je deknon.  perkara paling basic lah kakjah nak kena amik ukuran dulu supaya ngam dengan badan sipemakai . kakjah takkan amik ukuran agak-agak macam beli seluar dekat dalam mall.

ambil ukuran puncak dada 

ukuran puncak dada kita dan bawah dada ni adalah untuk kita dapatkan size baju dalam yang tepat supaya bila pakai long bra, lemak tak terkeluar di belakang badan. 

ukuran bawah dada

lepas ni kakjah akan ambil ukuran pinggang untuk kita dapatkan size waist nipper yang tepat. waist nipper ni part feveret kakjah ok, sebab bila sarung waist nipper ni memang terus rasa kecik pinggang & babat terus hilang sekelip mata haaa. nak kurus cepat memang kena sarung 1 set pb ni supaya lemak semua tersusun rapi. 

ukuran untuk waist nipper

part last sekali ialah untuk ambil ukuran girdle dimana semua wanita kat luar sana naaaak sangat punggung & peha yang kecik. korang wajib sarung girdle premium beautiful ni kalau nak kecik peha. cepat pm kakjah untuk dapatkan harga & size premium beautiful yang menarik ni.

pm kakjah 0127751949 untuk dapatkan harga premium beautiful yang menarik
















PB EXPERT IN SINGAPORE

Hai, lama kakjah tak berkumandang kat sini kan. maaflah kakjah kebizian yang amat sangat tapi kedai kakjah memang tak pernah tutup cuma kakjah belum sempat nak update aktiviti je. last week kakjah visit Singapore, jumpa dengan team hebat dari Singapore . Ya Allah orang Singapore memang best sangat, sporting habis. kakjah sendiri pun tak sangka dalam bz2 ni tiba-tiba dah berkembanmaju dan bertambah ramai PBexpert dari Singapore. jadi orang-orang Spore ni kalau ada yang berkenan nak pakai premium beautiful boleh sangat roger2 pbexpert Singapore ok.pm kakjah laju-laju untuk dapatkan best deal untuk premium beautiful. kita deal sampai jadi.
Team Hebat TLC Singapore 

fokus dengar sharing dari DDM Salina 


hari ni kakjah dah rindu nak visit team hebat ni. Insyallah kakjah akan menyusur lagi ke Spore dalam masa terdekat ni. 

lepas habis business coaching kakjah sempat dibawak pergi makan ke kedai nasi padang paling popular kat sana Kedai Makan Hjh Maimunah. Ikan siakap bakar & siput sedut masak lemak cili padi memng superb ! sampai kak jah teringat-ingat. tak pernah kakjah habis nasi sepinggan penuh tapi bila hadap lauk dia tak perasan nasi dah licin. tapi kakjah sempat sarung premium beautiful masa pergi visit Singapore tu ok. so no need to worry, lemak kakjah tersusun rapi walau makan banyak mane pun. 

after business coaching kitorang singgah makan kat kedai makan hjh maimunah Spore

siap makan SM Noriz tapaukan pulak murtabak Spore, memang takkan terlepas la benda ni. sebab purely dari Spore kan. dah bertahum kakjah memang nak sangat makan murtabak Spore ni tapi tak dapat-dapat. bila dah ade peluang ni tak lengah lah haha.

muke ate senyuum dah kenyang. ok ni while waiting murtabak siap. kitorang wefie dulu depan kedai 
selesai semua ni kitorang nak berjalan balik lalu pulak depan Masjid Most Popular Iconic in Spore iaitu Masjid Sultan. siapa kate takde tempat menarik kat sini haa. ni la rumah Allah yang paling tertarik tau. kalau korang nak datang Spore wajib singgah tempat kakjah inform ni ok.

Masjid Sultan tu YaAllah indah sangat pemandangannya kan 

abaikan tudung kakjah yang terpeleot tu 
ok finally, tak dilupakan jasa baik & juga layanan orang-orang Spore yang sangat baik hati. kakjah rasa sangat selesa dengan rakan-rakan kakjah ni.

dari kanan sekali DDM Salina, kak Neng, Kakjah , SM Noriz, Kak Wati

ok sekian untuk cerita Kakjah visit Spore. insyallah coming kakjah akan update more activity untuk uoll ye. 

Assalamualaikum.





Sunday, 29 January 2017

KANSER PAYUDARA

KANSER PAYUDARA 

KETULAN pada payu dara memang kerap berlaku. Setiap wanita yang mempunyai ketulan dalam payu daranya tidak sepatutnya membiarkannya tanpa mendapat nasihat, pemeriksaan dan ujian daripada doktor. Langkah ini penting kerana ketulan itu mungkin barah, walaupun kebanyakan ketulan dalam payu dara bukan daripada jenis barah. Kadar barah payu dara di negara barat seperti Amerika Syarikat adalah satu dalam 10 orang wanita. Di Malaysia kadar barah payu dara juga meningkat mencapai kadar negara maju.
Tanda-tanda barah payu dara adalah seperti berikut:
1. Ketulan dalam payu dara. Tanda ini adalah yang paling lazim didapati di kalangan wanita berpenyakit barah payu dara. Ketulan itu tidak menimbulkan kesakitan dan biasanya disedari secara tidak sengaja seperti semasa mandi ataupun semasa pemeriksaan sendiri payu dara.
Kadang-kadang ketulan disedari oleh orang lain seperti suami atau doktor yang memeriksa payu dara. Lazimnya ketulan terdapat pada bahagian atas dan luar payu dara (upper outer quadrant). Barah juga berlaku pada bahagian tengah, atau atas dan dalam payu dara tetapi pada kadar yang rendah.
2. Terdapat ketulan kelenjar yang membesar di bahagian ketiak.
3. Terdapat cairan seperti darah atau nanah yang keluar daripada puting payu dara.
4. Terdapat perubahan pada kulit payu dara. Perubahan yang perlu diperhatikan ialah kulit menyerupai kulit limau oren (peau d’orange) yang berlubang kecil. Keadaan ini menandakan bahawa barah telah merebak dan berkemungkinan besar saluran limfa telah tersumbat olehnya. Perubahan bentuk payu dara juga boleh menandakan terdapat barah padanya.
Semua wanita digalakkan untuk mengenali bentuk dan saiz payu daranya supaya perubahan yang berlaku dapat dikesan dengan cepat. Jika terdapat perubahan pada payu dara seperti yang telah disebutkan, wanita dinasihatkan supaya berjumpa doktor untuk pemeriksaan selanjutnya bagi membuktikan jenis ketulan yang ada dan mendapatkan rawatan yang sepatutnya.
Siapakah yang berisiko tinggi untuk mendapat barah payu dara?
1. Wanita mempunyai risiko 100 kali ganda lebih tinggi daripada lelaki. Risiko ini menjadi lebih tinggi pada era sebelum putus haid. Orang lelaki juga boleh mendapat penyakit barah payu dara.
2. Sejarah keluarga – Risiko barah payu dara bagi seseorang wanita berganda dua tiga kali jika terdapat sejarah penyakit payu dara pada keluarga terdekat (first degree
relatives) seperti ibu, kakak, adik atau emak saudara.
3. Sejarah barah – apabila seseorang wanita telah menghidap barah payu dara, risiko untuknya berulang lagi meninggi empat kali ganda. Ada kajian yang menyatakan bahawa ketulan atau penyakit payu dara yang bukan daripada jenis barah juga boleh meninggikan risiko untuk barah payu dara.
Kajian juga menunjukkan bahawa risiko untuk barah payu dara juga meninggi jika terdapat sejarah barah ovari, melanomas (barah kulit), usus dan rahim.
4. Sejarah haid dan pembiakan – wanita yang mempunyai masa yang lama dalam era reproduktif mempunyai risiko yang lebih tinggi untuk barah payu dara. Ini bermakna wanita itu didatangi haid yang pertama pada umur yang agak awal (9 tahun) dan mencapai alam putus haid pada umur yang agak lewat (55 tahun ke atas). Melahirkan anak merendahkan risiko barah ini terutamanya jika kelahiran anak yang pertama berlaku sebelum ibu mencapai umur 30 tahun.
5. Pemakanan-pengambilan lemak secara berlebihan meninggikan risiko barah ini. Oleh itu wanita digalakkan untuk mengambil banyak sayur-sayuran dan mengurangkan kadar pengambilan lemak dalam makanan.
6. Pengambilan hormon – kajian telah menunjukkan bahawa wanita yang sudah putus haid dan mengguna hormon gantian (HRT- hormone replacement therapy) didapati mempunyai risiko barah payu dara yang lebih tinggi. Risiko ini meninggi hanya setelah lima tahun penggunaan hormon secara berterusan.
7. Obesiti – wanita yang mempunyai berat badan yang berlebihan juga mempunyai risiko yang lebih tinggi untuk barah ini.



Berat badan unggul seseorang bergantung kepada ketinggian dan juga rangka badannya. Untuk mengetahui berat badan unggul, seseorang perlulah mengetahui Body mass index (BMI)nya. Formula untuk mengira BMI adalah seperti berikut:
Berat badan (kg) bahagi dengan tinggi (metres) kuasa dua. Julat BMI yang normal untuk wanita ialah 20-24. Sebelum puan mengambil langkah-langkah untuk menguruskan berat badan, puan perlu mengira BMI puan. Jika BMI berada dalam lingkungan yang normal, puan tidak perlu mengurangi berat puan.
Langkah untuk menguruskan badan memerlukan nasihat doktor supaya langkah yang diambil tidak membahayakan kesihatan tubuh badan secara am. Cara yang paling baik untuk mengurangkan berat badan ialah memastikan tenaga yang diperoleh melalui makanan adalah seimbang dengan penggunaannya.
Jika terdapat berlebihan input, penggunaan tenaga perlulah ditingkatkan seperti senaman untuk membakar lemak lebihan atau pemakanan dikawal supaya tiada lebihan tenaga disimpan sebagai lemak.

fiza nak sharing sikit kebaikan MAGIC CLOTH #premium beautiful  dimana salah satu cara pencegahan awal untuk segala sebab di atas. kita cuma jadikan ASBAB je  inshallah. Nak dapat kan #premium beautiful murah boleh hubungi Fiza. Kite deal harga #premium beautiful offer kaw2 sekarang ni. 

Jangan lupa boleh dapatkan Free Fitting Dengan Fiza untuk cuba kebaikan #premium beautiful ni. 




Wednesday, 25 January 2017

PREMIUM BEAUTIFUL JOHOR

NO MORE SLIP DISC! 

Malam ni kakjah nak share dengan korang pasal slip disc. Sebelum tu tengok dulu testimoni berjaya tentang pesakit skip disc kat bawah ni.

Kakjah faham sangat pada korang yang pernah alami penyakit ni. Ade orang kata kalau time sakit die darang tu rasa macam nak sepak terajang orang ye ek haha. 

Ni lah salah satu kebaikan bila pakai premium beautiful, boleh kurangkan sakit2 belakang. 

Kalau tak percaya boleh cubalah kan. Tak cuba memang tak tau berkesan ke idok. 




Ape tu slip disc??



Pernah kan korang  rasa sakit belakang yang melampau? Menurut kajian 80% orang dewasa pernah mengalami sakit belakang sekurang-kurangnya sekali seumur hidup. Kebanyakan nya disebabkan oleh aktiviti harian yang lazim dilakukan tetapi dengan cara yang salah.  Kesakitan yang melampau menyebabkan anggota badan menjadi kebas, pergerakan terbatas, otot kaki menjadi kejang dan ketika itu tiada apa yang boleh dibuat untuk menghilangkan kesakitan. Sebelum itu,mari  kita mengenal struktur tulang belakang kita. Tulang belakang manusia terdapat ‘jelly-like structure’ yang dipanggil ‘Disc’. Disc ini berfungsi sebagai kusyen pad atau pelindung diantara tulang-tulang pada tulang belakang. Disc ini stabil kerana terdapat ligament yang tebal disekeliling tulang belakang. 

Slipped Disc adalah satu istilah yang digunakan dalam dunia perubatan terhadap kecederaan yang biasa berlaku terhadap tulang belakang. Secara ringkasnya ‘Slipped Disc’ bermaksud disc pada tulang belakang  terbonjol atau tergelongsor keluar sehingga menekan urat saraf pada saraf tunjang. Selain ‘slipped disc’, gejala ini juga dipanggil ‘Herniated Disc’, Ruptured Disc’ atau PID (Prolapsed Intervetebral Disc). 


Namun begitu, aktiviti harian yang dilakukan dengan cara yang salah juga mampu menyumbang kepada risiko slipped disc antaranya:

 1. Membongkok terlalu lama 
 2. Mengangkat beban yang terlalu berat 
 3. cara mengangkat beban yang salah
 4. duduk atau baring dalam posture badan yang salah
 5. Kecederaan ketika bersukan (cth: mengangkat berat di gym 




Ok jelas ke jelas?

Feel free to contact kakjah for FREE FITTING & FREE ADVICE. 

+60127751949

#premium beautiful 
#premium beautiful johor 
#premium beautiful murah 
#premium beautiful expert 
#premium beautiful classic 
#premium beautiful elegance 

Friday, 20 January 2017

MAHARANI (JAMU AYAM HITAM)

MAHARANI (JAMU AYAM HITAM)

HERBA MAHARANI ( Te Zi Bai Feng Wan)
(Herba kebahagiaan Rumahtangga dan kejelitaan Para Gadis)
Herba Maharani ..
Sejarah Herba Maharani : Sudah menjadi amalan keluarga diraja sejak 400thn dahulu... ini adalah kisah benar dan di dokumenkan di istana larangan Beijing.. I've been there Alhamdulillah.. dapatlah ku saksikan tempat tidur Maharaja yg 'huru hara' itu...hihi!!

Mengikut rekod perubatan dari Dinasti Ming, Bai Feng Wan berasal dari Dinasti Tang. Semasa pemerintahan Dinasti Qing, pakar dari hospital maharaja telah melakukan kajian dan memperbaiki kandungan 'Wuji' (sejenis ayam hitam) Bai Feng Wan , satu produk asli negeri China dan seterusnya melantik Tong Ren Tang sebagai pembekal tunggal kepada kaum kerabat maharaja. Malahan Maharani Ci Xi sendiri mengambil makanan tersebut sebagai penyubur dan awet muda. Seterusnya Tong Ren Tang Te Zi Bai Feng Wan sehingga hari ini telah dipamerkan dalam muzium Istana Larangan di China.

Saya suka sejarah Herba Maharani ni... Sgt hebat.. Maharaja ada 3000 gundik at one time (can u imagine, kalau pun seorang tiap malam (entah tongkat apa dia makan..tatau)- seorang gundik hanya berjumpa Maharaja sekali dalam hampir 10 thn!!). Dan tabib akan memastikan gundik2 ni bjumpa Maharaja di hari-hari yang tidak subur (logik la kan, karang beribu pulak anak Maharaja..hik). Maharaja hanya ada anak ngan Permaisuri jerk. Tapi ada seorang gundik ni, Maharaja mesti mau jumpa dia every week.. dan nama beliau adalah Ci Xi.
Dah tiap minggu jumpa, maka Ci Xi pun mengandung dan akhirnya melahirkan anak lelaki. Semasa anak dia 8 thn, maharaja gering dan mangkat. Oleh kerana anak2 Maharaja dgn Permaisuri semuanya perempuan, maka anak Ci Xi diangkat menjadi Maharaja. Jadi ibu maharaja di panggil Maharani... tu le pasal di panggil Herba Maharani - kerana hasil amalan memakan herba inilah, Maharaja asik dok teringat-ingat je kat dia..huh..

Maharani Ci Xi mangkat di usia 90thn.. dan yg surprisenya, baginda masih lagi didatangi haid. Maksudnya dia tak di mamah usia kerana hormon kecantikan (estrogen) masih lagi tinggi pengeluarannya. Masa mula-mula dengar tu sy macam tak percaya, tp pastu rezeki dapat berjumpa dgn makcik berusia 70thn, masih lagi ada haid.. (dan time tu dia br bernikah dgn jejaka berusia 40-an).. That's prove, kita boleh lambatkan putus haid...

Maharani dpt halal Jakim.. Kandungan maharani ni ditulis - contains 3 animals parts- suspen je kan.. ayam wuji (ayam hitam) utk menyuburkan badan dan rahim , tulang sotong - utk menyembuhkan luka2 dalaman, tanduk rusa- menguatkan buah pinggang,saraf utama & jantung,kekuatan minda, anti penuaan. Kilang maharani berada berdekatan masjid Beijing dan ayam disembelih oleh kariah masjid. hukum makan tanduk rusa sama seperti minum air badak (dr sumbu badak) iaitu harus..
kandungan lain adalah 13 herbs terdiri drpd berjenis2 Radix Panax Ginseng dan keluarganya utk kesihatan keseluruhan..



Wednesday, 18 January 2017

EZICLEAN LAUNDRY

SERBUK PENCUCI PEKAT EZICLEAN
EziClean - Ekonomi, Berkesan dan Berkuasa Guna Sikit Tapi Power, Mesti Cuba
.
Serbuk pencuci pekat Eziclean dirumus dengan sistem serbuk pencuci yang unik dan mesra alam. Ia mengandungi pencegah karat dan bahan anti-endapan semula. Produk ini mempunyai natrium tripolifosfat, 3 jenis enzim, pencerah optik, kurang berbuih dan pekat formulanya.
.
RAMUAN UTAMA / KELEBIHAN
☆ Rumusan Dwienzim:
Amat berkesan untuk menyingkirkan kotoran yang mengandungi protein dan kanji seperti telur, kuah, darah, coklat dan sebagainya.

☆ Formula anti-bakteria:
Mencegah bau busuk dan menyahkuman serta menjadikan kain dan pakaian berbau segar dan bersih.

☆ Formula anti-karat:
Melindungi mesin pembasuh dan pakaian.

☆ Rumusan kurang buih:
Memudahkan pembasuhan dan menjimatkan masa dan air.

☆ Rumusan tanpa klorin:
Sesuai untuk fabrik tiruan dan bahan celupan (tidak disyorkan untuk kain sutera).
.
Apakah keistimewaan serbuk pencuci pekat Eziclean?
➮ Ia dirumus dengan sistem serbuk pencuci yang unik, bahan pencegah karat dan bahan anti-endapan semula.

Adakah serbuk pencuci pekat Eziclean mengandungi sebarang likatan atau Caustic Soda atau buih?
➮ Serbuk pencuci pekat Eziclean tidak mengandungi sebarang likatan atau Caustic Soda. Di samping itu, ia kurang berbuih.

Apakah bau serbuk pencuci pekat Eziclean?
➮ Bau haruman bunga-bungaan.

Adakah serbuk pencuci pekat Eziclean mengandungi pencerah optik?
➮ Ya, serbuk pencuci pekat Eziclean mengandungi pencerah optik untuk memastikan pakaian supaya kekal kelihatan cerah dan baru.
.
CARA PENGGUNAAN
♡ Mesin pencuci:
➮ Sekiranya kuantiti cucian sederhana, keperluan serbuk pencuci adalah sesudu (20g).
➮ Sekiranya kuantiti cucian banyak, keperluan serbuk pencuci adalah 1 1/2 sudu (30g).

♡ Cucian tangan:
➮ Sekiranya kuantiti cucian sedikit, keperluan serbuk pencuci adalah 2/3 sudu (15g).
➮ Sekiranya kuantiti cucian sederhana, keperluan serbuk pencuci adalah sesudu (20g).
.
Berminat boleh cepat-cepat reply untuk saya buat postage atau arrange delivery ğŸŽ


☎ 0127751949
🌍 www.fizamansor.com



Tuesday, 17 January 2017

PREMIUM BEAUTIFUL SUPERBRAND

PREMIUM BEAUTIFUL BERBALOI-BALOI

Premium beautiful berbaloi dengan harganya sebab ada lifetime warranty, bayangkanlah beli sekali je keluarkan modal tapi boleh pakai sampai bila2 pun walaupun terkoyak atau cangkuk tercabut boleh repair dengan BAYARAN PERCUMA ! Iye PERCUMA je .

Dah lah entitle dengan SUPERBRAND MALAYSIA ! Fabric yang sangat berkualiti. Premium Beautiful ni selesa sangat dipakai walaupun cuaca panas sebab tak meninggalkan kesan contoh panas @ mengenyam bila disarung.

Sesuai dipakai oleh golongan :

-Ibu berpantang
-Slip disc
-Back pain
-Period pain
-Keputihan
-Perapat

Nak free fitting boleh 📲  +60127751949










Monday, 16 January 2017

AKWATEK & AKWADYNE FABRIC

AKWATEK & AKWADYNE FABRIC

Premium Beautiful ni diperbuat dari fabric berasaskan AKWATEK & AKWADYNE.

"AKWADYNE® adalah tanda dagangan berdaftar Comfort Technologies, Inc berlesen untuk Alice Lace Co., Ltd dari Taiwan. Akwadyne® adalah kemasan yang digunakan untuk fabrik nilon berasaskan untuk membantu panas atau sejuk badan semasa aktiviti luar. Akwadyne® menarik kelembapan dari badan, dan mewujudkan halangan wap yang menyejukkan badan dalam suhu panas, dan memanaskan badan pada suhu yang sejuk. Tidak seperti kebanyakan fabrik pengangkutan kelembapan yang bergantung kepada pembinaan kain atau salutan kimia untuk menarik peluh dari badan, Akwadyne® suai struktur molleculer gentian yang menyediakan "magnet kimia" yang menggunakan sifat-sifat yang wujud dalam air untuk bergerak dari badan seperti yang diperlukan. Diistilahkan "pengangkutan elektrokimia", proses ini memisahkan dan bergerak molekul air menggunakan caj positif dan negatif yang terkandung dalam setiap molekul individu. Oleh itu, pakaian yang diperbuat daripada Akwadyne® boleh memanaskan satu kawasan badan manakala penyejukan lain.

AKWATEK® adalah tanda dagangan berdaftar Comfort Technologies, Inc berlesen untuk Alice Lace Co., Ltd dari Taiwan. Ia adalah satu poliester dan nilon salutan yang telah sedia ada yang kondusif suhu panas. Ia menggunakan tindakan penyejukan untuk membantu atlet tinggal sama ada sejuk atau panas bergantung kepada keadaan. Tidak seperti kain yang bergantung kepada tindakan kapilari, Akwatek tidak perlu dipakai dekat dengan kulit untuk bekerja. Akwatek menggunakan proses yang dipanggil pengangkutan elektrokimia, yang secara kimia mengubah gentian dengan mana ia dibuat. Perubahan dalam gentian tidak boleh dihalang apabila kain itu dibasuh. Jadi
Akwatek adalah satu proses yang dipatenkan digunakan untuk serat, benang, atau kain daripada 100% poliester. Ia mewujudkan kain prestasi tinggi untuk atlet setiap hari untuk membantu menguruskan suhu badan dengan pengendalian peluh. Proses ini boleh mengubah suai serat stabil, benang, atau kain dan boleh digunakan untuk diputar dan filamen benang untuk menghasilkan kedua-dua rajutan dan wovens.

Akwatek mengatakan yang berikut mengenai produknya:

Dalam suhu panas kain bertindak balas elektrostatik, bergerak kelembapan dan haba berlebihan dari badan ke permukaan fabrik untuk melepaskan. kain menyesuaikan sifat-sifatnya dalam cuaca panas untuk membantu menjaga pemakainya sejuk dan kering. Semakin pemakainya yang perspires, lebih fabrik yang elektrostatik bergerak lembapan dari badan. Sebagai aktiviti berkurangan kain akan mengurangkan proses penyejatan, meninggalkan halangan air berterusan antara pemakai dan fabrik.

Akwatek mempunyai 3 kali keupayaan penyejatan lebih fabrik kapilari atau asid bersalut apabila hubungan awal dibuat dengan air.

Walaupun dengan lebih 125 basuhan, keputusan tidak menunjukkan penurunan dalam prestasi produk.
Ujian membuktikan bahawa selepas kitaran mesin berputar 250% kurang air kekal di Akwatek dan Akwadyne pakaian dari dalam pakaian lain menggunakan teknologi ketinggalan zaman. "

WOOOWWW!! nampak tak betapa  tingginya kualiti fabric yang digunakan untuk Premium Beautful.

Jadi memang terlampau berbaloi beli set premium beautiful ni. 

Untuk percubaan percuma boleh hubungi FIZA 📲 +60127751949.



PREMIUM BEAUTIFUL MURAH

BENGKUNG VIRAL


Ni lah bengkung yang viral sangat tu. Viral apahal kan?

Pasal lelaki pun boleh pakai bengkung ni, yang ade masalah perut kedepan tu boleh je lilit kasi rata balik perut

Lagi viral apehal pulak ni kan? Kekejap viral !

Pasal untuk yang slip disc pun boleh pakai bengkung pb ni. Sebab mampu mengurangkan sakit belakang & pinggang kalau kita pakai dengan konsisten.  Bukan nak kate ape lah, kakjah sendiri je testimoni bengkung premium beautiful ni , kakjah bersalin secara c-zer kena injection epidural tu alaa yang cucuk2 tang tulang belakang tu, sakit tak usah cakaplah cube dulu baru tau sakit ke tak sakit . Ha ni effect sampai sekarang la ni rajin sakit belakang lagi2 kakjah jenis kerja memang sentiasa kehulu kehilir dalam kete je tinggal nak kematu je la dok dalam kete lama sangat.

Sekarang pegi mana2 je kakjah sarung bengkung pb ni memang lega sangat sakit belakang kakjah ni. Tak percaya ? Pm tepi for free trial!

#topleaderscircle
#pbexpertjohor

📲+60127751949

Wednesday, 11 January 2017

PREMIUM BEAUTIFUL PENIPU

PREMIUM BEAUTIFUL SUSUN ATUR LEMAK SAMPAI DAPAT SIZE ANAK DARA

Melampau betul PB ni, takkan lah boleh dapat shape macam ni sekali. Anak dah 3 orang tapi boleh dapat shape macam anak dara balik!

Betul sangat dah kalau berpantang lepas bersalin ni sarung PB kalau dah begini dia punya result kan.

Pb ni memang pandai susun atur lemak yang bersepah.

#topleaderscircle
#pbexpertjohor

www.fizamansor.com