Sunday, 29 January 2017

KANSER PAYUDARA

KANSER PAYUDARA 

KETULAN pada payu dara memang kerap berlaku. Setiap wanita yang mempunyai ketulan dalam payu daranya tidak sepatutnya membiarkannya tanpa mendapat nasihat, pemeriksaan dan ujian daripada doktor. Langkah ini penting kerana ketulan itu mungkin barah, walaupun kebanyakan ketulan dalam payu dara bukan daripada jenis barah. Kadar barah payu dara di negara barat seperti Amerika Syarikat adalah satu dalam 10 orang wanita. Di Malaysia kadar barah payu dara juga meningkat mencapai kadar negara maju.
Tanda-tanda barah payu dara adalah seperti berikut:
1. Ketulan dalam payu dara. Tanda ini adalah yang paling lazim didapati di kalangan wanita berpenyakit barah payu dara. Ketulan itu tidak menimbulkan kesakitan dan biasanya disedari secara tidak sengaja seperti semasa mandi ataupun semasa pemeriksaan sendiri payu dara.
Kadang-kadang ketulan disedari oleh orang lain seperti suami atau doktor yang memeriksa payu dara. Lazimnya ketulan terdapat pada bahagian atas dan luar payu dara (upper outer quadrant). Barah juga berlaku pada bahagian tengah, atau atas dan dalam payu dara tetapi pada kadar yang rendah.
2. Terdapat ketulan kelenjar yang membesar di bahagian ketiak.
3. Terdapat cairan seperti darah atau nanah yang keluar daripada puting payu dara.
4. Terdapat perubahan pada kulit payu dara. Perubahan yang perlu diperhatikan ialah kulit menyerupai kulit limau oren (peau d’orange) yang berlubang kecil. Keadaan ini menandakan bahawa barah telah merebak dan berkemungkinan besar saluran limfa telah tersumbat olehnya. Perubahan bentuk payu dara juga boleh menandakan terdapat barah padanya.
Semua wanita digalakkan untuk mengenali bentuk dan saiz payu daranya supaya perubahan yang berlaku dapat dikesan dengan cepat. Jika terdapat perubahan pada payu dara seperti yang telah disebutkan, wanita dinasihatkan supaya berjumpa doktor untuk pemeriksaan selanjutnya bagi membuktikan jenis ketulan yang ada dan mendapatkan rawatan yang sepatutnya.
Siapakah yang berisiko tinggi untuk mendapat barah payu dara?
1. Wanita mempunyai risiko 100 kali ganda lebih tinggi daripada lelaki. Risiko ini menjadi lebih tinggi pada era sebelum putus haid. Orang lelaki juga boleh mendapat penyakit barah payu dara.
2. Sejarah keluarga – Risiko barah payu dara bagi seseorang wanita berganda dua tiga kali jika terdapat sejarah penyakit payu dara pada keluarga terdekat (first degree
relatives) seperti ibu, kakak, adik atau emak saudara.
3. Sejarah barah – apabila seseorang wanita telah menghidap barah payu dara, risiko untuknya berulang lagi meninggi empat kali ganda. Ada kajian yang menyatakan bahawa ketulan atau penyakit payu dara yang bukan daripada jenis barah juga boleh meninggikan risiko untuk barah payu dara.
Kajian juga menunjukkan bahawa risiko untuk barah payu dara juga meninggi jika terdapat sejarah barah ovari, melanomas (barah kulit), usus dan rahim.
4. Sejarah haid dan pembiakan – wanita yang mempunyai masa yang lama dalam era reproduktif mempunyai risiko yang lebih tinggi untuk barah payu dara. Ini bermakna wanita itu didatangi haid yang pertama pada umur yang agak awal (9 tahun) dan mencapai alam putus haid pada umur yang agak lewat (55 tahun ke atas). Melahirkan anak merendahkan risiko barah ini terutamanya jika kelahiran anak yang pertama berlaku sebelum ibu mencapai umur 30 tahun.
5. Pemakanan-pengambilan lemak secara berlebihan meninggikan risiko barah ini. Oleh itu wanita digalakkan untuk mengambil banyak sayur-sayuran dan mengurangkan kadar pengambilan lemak dalam makanan.
6. Pengambilan hormon – kajian telah menunjukkan bahawa wanita yang sudah putus haid dan mengguna hormon gantian (HRT- hormone replacement therapy) didapati mempunyai risiko barah payu dara yang lebih tinggi. Risiko ini meninggi hanya setelah lima tahun penggunaan hormon secara berterusan.
7. Obesiti – wanita yang mempunyai berat badan yang berlebihan juga mempunyai risiko yang lebih tinggi untuk barah ini.



Berat badan unggul seseorang bergantung kepada ketinggian dan juga rangka badannya. Untuk mengetahui berat badan unggul, seseorang perlulah mengetahui Body mass index (BMI)nya. Formula untuk mengira BMI adalah seperti berikut:
Berat badan (kg) bahagi dengan tinggi (metres) kuasa dua. Julat BMI yang normal untuk wanita ialah 20-24. Sebelum puan mengambil langkah-langkah untuk menguruskan berat badan, puan perlu mengira BMI puan. Jika BMI berada dalam lingkungan yang normal, puan tidak perlu mengurangi berat puan.
Langkah untuk menguruskan badan memerlukan nasihat doktor supaya langkah yang diambil tidak membahayakan kesihatan tubuh badan secara am. Cara yang paling baik untuk mengurangkan berat badan ialah memastikan tenaga yang diperoleh melalui makanan adalah seimbang dengan penggunaannya.
Jika terdapat berlebihan input, penggunaan tenaga perlulah ditingkatkan seperti senaman untuk membakar lemak lebihan atau pemakanan dikawal supaya tiada lebihan tenaga disimpan sebagai lemak.

fiza nak sharing sikit kebaikan MAGIC CLOTH #premium beautiful  dimana salah satu cara pencegahan awal untuk segala sebab di atas. kita cuma jadikan ASBAB je  inshallah. Nak dapat kan #premium beautiful murah boleh hubungi Fiza. Kite deal harga #premium beautiful offer kaw2 sekarang ni. 

Jangan lupa boleh dapatkan Free Fitting Dengan Fiza untuk cuba kebaikan #premium beautiful ni. 




Wednesday, 25 January 2017

PREMIUM BEAUTIFUL JOHOR

NO MORE SLIP DISC! 

Malam ni kakjah nak share dengan korang pasal slip disc. Sebelum tu tengok dulu testimoni berjaya tentang pesakit skip disc kat bawah ni.

Kakjah faham sangat pada korang yang pernah alami penyakit ni. Ade orang kata kalau time sakit die darang tu rasa macam nak sepak terajang orang ye ek haha. 

Ni lah salah satu kebaikan bila pakai premium beautiful, boleh kurangkan sakit2 belakang. 

Kalau tak percaya boleh cubalah kan. Tak cuba memang tak tau berkesan ke idok. 




Ape tu slip disc??



Pernah kan korang  rasa sakit belakang yang melampau? Menurut kajian 80% orang dewasa pernah mengalami sakit belakang sekurang-kurangnya sekali seumur hidup. Kebanyakan nya disebabkan oleh aktiviti harian yang lazim dilakukan tetapi dengan cara yang salah.  Kesakitan yang melampau menyebabkan anggota badan menjadi kebas, pergerakan terbatas, otot kaki menjadi kejang dan ketika itu tiada apa yang boleh dibuat untuk menghilangkan kesakitan. Sebelum itu,mari  kita mengenal struktur tulang belakang kita. Tulang belakang manusia terdapat ‘jelly-like structure’ yang dipanggil ‘Disc’. Disc ini berfungsi sebagai kusyen pad atau pelindung diantara tulang-tulang pada tulang belakang. Disc ini stabil kerana terdapat ligament yang tebal disekeliling tulang belakang. 

Slipped Disc adalah satu istilah yang digunakan dalam dunia perubatan terhadap kecederaan yang biasa berlaku terhadap tulang belakang. Secara ringkasnya ‘Slipped Disc’ bermaksud disc pada tulang belakang  terbonjol atau tergelongsor keluar sehingga menekan urat saraf pada saraf tunjang. Selain ‘slipped disc’, gejala ini juga dipanggil ‘Herniated Disc’, Ruptured Disc’ atau PID (Prolapsed Intervetebral Disc). 


Namun begitu, aktiviti harian yang dilakukan dengan cara yang salah juga mampu menyumbang kepada risiko slipped disc antaranya:

 1. Membongkok terlalu lama 
 2. Mengangkat beban yang terlalu berat 
 3. cara mengangkat beban yang salah
 4. duduk atau baring dalam posture badan yang salah
 5. Kecederaan ketika bersukan (cth: mengangkat berat di gym 




Ok jelas ke jelas?

Feel free to contact kakjah for FREE FITTING & FREE ADVICE. 

+60127751949

#premium beautiful 
#premium beautiful johor 
#premium beautiful murah 
#premium beautiful expert 
#premium beautiful classic 
#premium beautiful elegance 

Friday, 20 January 2017

MAHARANI (JAMU AYAM HITAM)

MAHARANI (JAMU AYAM HITAM)

HERBA MAHARANI ( Te Zi Bai Feng Wan)
(Herba kebahagiaan Rumahtangga dan kejelitaan Para Gadis)
Herba Maharani ..
Sejarah Herba Maharani : Sudah menjadi amalan keluarga diraja sejak 400thn dahulu... ini adalah kisah benar dan di dokumenkan di istana larangan Beijing.. I've been there Alhamdulillah.. dapatlah ku saksikan tempat tidur Maharaja yg 'huru hara' itu...hihi!!

Mengikut rekod perubatan dari Dinasti Ming, Bai Feng Wan berasal dari Dinasti Tang. Semasa pemerintahan Dinasti Qing, pakar dari hospital maharaja telah melakukan kajian dan memperbaiki kandungan 'Wuji' (sejenis ayam hitam) Bai Feng Wan , satu produk asli negeri China dan seterusnya melantik Tong Ren Tang sebagai pembekal tunggal kepada kaum kerabat maharaja. Malahan Maharani Ci Xi sendiri mengambil makanan tersebut sebagai penyubur dan awet muda. Seterusnya Tong Ren Tang Te Zi Bai Feng Wan sehingga hari ini telah dipamerkan dalam muzium Istana Larangan di China.

Saya suka sejarah Herba Maharani ni... Sgt hebat.. Maharaja ada 3000 gundik at one time (can u imagine, kalau pun seorang tiap malam (entah tongkat apa dia makan..tatau)- seorang gundik hanya berjumpa Maharaja sekali dalam hampir 10 thn!!). Dan tabib akan memastikan gundik2 ni bjumpa Maharaja di hari-hari yang tidak subur (logik la kan, karang beribu pulak anak Maharaja..hik). Maharaja hanya ada anak ngan Permaisuri jerk. Tapi ada seorang gundik ni, Maharaja mesti mau jumpa dia every week.. dan nama beliau adalah Ci Xi.
Dah tiap minggu jumpa, maka Ci Xi pun mengandung dan akhirnya melahirkan anak lelaki. Semasa anak dia 8 thn, maharaja gering dan mangkat. Oleh kerana anak2 Maharaja dgn Permaisuri semuanya perempuan, maka anak Ci Xi diangkat menjadi Maharaja. Jadi ibu maharaja di panggil Maharani... tu le pasal di panggil Herba Maharani - kerana hasil amalan memakan herba inilah, Maharaja asik dok teringat-ingat je kat dia..huh..

Maharani Ci Xi mangkat di usia 90thn.. dan yg surprisenya, baginda masih lagi didatangi haid. Maksudnya dia tak di mamah usia kerana hormon kecantikan (estrogen) masih lagi tinggi pengeluarannya. Masa mula-mula dengar tu sy macam tak percaya, tp pastu rezeki dapat berjumpa dgn makcik berusia 70thn, masih lagi ada haid.. (dan time tu dia br bernikah dgn jejaka berusia 40-an).. That's prove, kita boleh lambatkan putus haid...

Maharani dpt halal Jakim.. Kandungan maharani ni ditulis - contains 3 animals parts- suspen je kan.. ayam wuji (ayam hitam) utk menyuburkan badan dan rahim , tulang sotong - utk menyembuhkan luka2 dalaman, tanduk rusa- menguatkan buah pinggang,saraf utama & jantung,kekuatan minda, anti penuaan. Kilang maharani berada berdekatan masjid Beijing dan ayam disembelih oleh kariah masjid. hukum makan tanduk rusa sama seperti minum air badak (dr sumbu badak) iaitu harus..
kandungan lain adalah 13 herbs terdiri drpd berjenis2 Radix Panax Ginseng dan keluarganya utk kesihatan keseluruhan..



Wednesday, 18 January 2017

EZICLEAN LAUNDRY

SERBUK PENCUCI PEKAT EZICLEAN
EziClean - Ekonomi, Berkesan dan Berkuasa Guna Sikit Tapi Power, Mesti Cuba
.
Serbuk pencuci pekat Eziclean dirumus dengan sistem serbuk pencuci yang unik dan mesra alam. Ia mengandungi pencegah karat dan bahan anti-endapan semula. Produk ini mempunyai natrium tripolifosfat, 3 jenis enzim, pencerah optik, kurang berbuih dan pekat formulanya.
.
RAMUAN UTAMA / KELEBIHAN
☆ Rumusan Dwienzim:
Amat berkesan untuk menyingkirkan kotoran yang mengandungi protein dan kanji seperti telur, kuah, darah, coklat dan sebagainya.

☆ Formula anti-bakteria:
Mencegah bau busuk dan menyahkuman serta menjadikan kain dan pakaian berbau segar dan bersih.

☆ Formula anti-karat:
Melindungi mesin pembasuh dan pakaian.

☆ Rumusan kurang buih:
Memudahkan pembasuhan dan menjimatkan masa dan air.

☆ Rumusan tanpa klorin:
Sesuai untuk fabrik tiruan dan bahan celupan (tidak disyorkan untuk kain sutera).
.
Apakah keistimewaan serbuk pencuci pekat Eziclean?
➮ Ia dirumus dengan sistem serbuk pencuci yang unik, bahan pencegah karat dan bahan anti-endapan semula.

Adakah serbuk pencuci pekat Eziclean mengandungi sebarang likatan atau Caustic Soda atau buih?
➮ Serbuk pencuci pekat Eziclean tidak mengandungi sebarang likatan atau Caustic Soda. Di samping itu, ia kurang berbuih.

Apakah bau serbuk pencuci pekat Eziclean?
➮ Bau haruman bunga-bungaan.

Adakah serbuk pencuci pekat Eziclean mengandungi pencerah optik?
➮ Ya, serbuk pencuci pekat Eziclean mengandungi pencerah optik untuk memastikan pakaian supaya kekal kelihatan cerah dan baru.
.
CARA PENGGUNAAN
♡ Mesin pencuci:
➮ Sekiranya kuantiti cucian sederhana, keperluan serbuk pencuci adalah sesudu (20g).
➮ Sekiranya kuantiti cucian banyak, keperluan serbuk pencuci adalah 1 1/2 sudu (30g).

♡ Cucian tangan:
➮ Sekiranya kuantiti cucian sedikit, keperluan serbuk pencuci adalah 2/3 sudu (15g).
➮ Sekiranya kuantiti cucian sederhana, keperluan serbuk pencuci adalah sesudu (20g).
.
Berminat boleh cepat-cepat reply untuk saya buat postage atau arrange delivery 🏎


☎ 0127751949
🌍 www.fizamansor.com



Tuesday, 17 January 2017

PREMIUM BEAUTIFUL SUPERBRAND

PREMIUM BEAUTIFUL BERBALOI-BALOI

Premium beautiful berbaloi dengan harganya sebab ada lifetime warranty, bayangkanlah beli sekali je keluarkan modal tapi boleh pakai sampai bila2 pun walaupun terkoyak atau cangkuk tercabut boleh repair dengan BAYARAN PERCUMA ! Iye PERCUMA je .

Dah lah entitle dengan SUPERBRAND MALAYSIA ! Fabric yang sangat berkualiti. Premium Beautiful ni selesa sangat dipakai walaupun cuaca panas sebab tak meninggalkan kesan contoh panas @ mengenyam bila disarung.

Sesuai dipakai oleh golongan :

-Ibu berpantang
-Slip disc
-Back pain
-Period pain
-Keputihan
-Perapat

Nak free fitting boleh 📲  +60127751949










Monday, 16 January 2017

AKWATEK & AKWADYNE FABRIC

AKWATEK & AKWADYNE FABRIC

Premium Beautiful ni diperbuat dari fabric berasaskan AKWATEK & AKWADYNE.

"AKWADYNE® adalah tanda dagangan berdaftar Comfort Technologies, Inc berlesen untuk Alice Lace Co., Ltd dari Taiwan. Akwadyne® adalah kemasan yang digunakan untuk fabrik nilon berasaskan untuk membantu panas atau sejuk badan semasa aktiviti luar. Akwadyne® menarik kelembapan dari badan, dan mewujudkan halangan wap yang menyejukkan badan dalam suhu panas, dan memanaskan badan pada suhu yang sejuk. Tidak seperti kebanyakan fabrik pengangkutan kelembapan yang bergantung kepada pembinaan kain atau salutan kimia untuk menarik peluh dari badan, Akwadyne® suai struktur molleculer gentian yang menyediakan "magnet kimia" yang menggunakan sifat-sifat yang wujud dalam air untuk bergerak dari badan seperti yang diperlukan. Diistilahkan "pengangkutan elektrokimia", proses ini memisahkan dan bergerak molekul air menggunakan caj positif dan negatif yang terkandung dalam setiap molekul individu. Oleh itu, pakaian yang diperbuat daripada Akwadyne® boleh memanaskan satu kawasan badan manakala penyejukan lain.

AKWATEK® adalah tanda dagangan berdaftar Comfort Technologies, Inc berlesen untuk Alice Lace Co., Ltd dari Taiwan. Ia adalah satu poliester dan nilon salutan yang telah sedia ada yang kondusif suhu panas. Ia menggunakan tindakan penyejukan untuk membantu atlet tinggal sama ada sejuk atau panas bergantung kepada keadaan. Tidak seperti kain yang bergantung kepada tindakan kapilari, Akwatek tidak perlu dipakai dekat dengan kulit untuk bekerja. Akwatek menggunakan proses yang dipanggil pengangkutan elektrokimia, yang secara kimia mengubah gentian dengan mana ia dibuat. Perubahan dalam gentian tidak boleh dihalang apabila kain itu dibasuh. Jadi
Akwatek adalah satu proses yang dipatenkan digunakan untuk serat, benang, atau kain daripada 100% poliester. Ia mewujudkan kain prestasi tinggi untuk atlet setiap hari untuk membantu menguruskan suhu badan dengan pengendalian peluh. Proses ini boleh mengubah suai serat stabil, benang, atau kain dan boleh digunakan untuk diputar dan filamen benang untuk menghasilkan kedua-dua rajutan dan wovens.

Akwatek mengatakan yang berikut mengenai produknya:

Dalam suhu panas kain bertindak balas elektrostatik, bergerak kelembapan dan haba berlebihan dari badan ke permukaan fabrik untuk melepaskan. kain menyesuaikan sifat-sifatnya dalam cuaca panas untuk membantu menjaga pemakainya sejuk dan kering. Semakin pemakainya yang perspires, lebih fabrik yang elektrostatik bergerak lembapan dari badan. Sebagai aktiviti berkurangan kain akan mengurangkan proses penyejatan, meninggalkan halangan air berterusan antara pemakai dan fabrik.

Akwatek mempunyai 3 kali keupayaan penyejatan lebih fabrik kapilari atau asid bersalut apabila hubungan awal dibuat dengan air.

Walaupun dengan lebih 125 basuhan, keputusan tidak menunjukkan penurunan dalam prestasi produk.
Ujian membuktikan bahawa selepas kitaran mesin berputar 250% kurang air kekal di Akwatek dan Akwadyne pakaian dari dalam pakaian lain menggunakan teknologi ketinggalan zaman. "

WOOOWWW!! nampak tak betapa  tingginya kualiti fabric yang digunakan untuk Premium Beautful.

Jadi memang terlampau berbaloi beli set premium beautiful ni. 

Untuk percubaan percuma boleh hubungi FIZA 📲 +60127751949.



PREMIUM BEAUTIFUL MURAH

BENGKUNG VIRAL


Ni lah bengkung yang viral sangat tu. Viral apahal kan?

Pasal lelaki pun boleh pakai bengkung ni, yang ade masalah perut kedepan tu boleh je lilit kasi rata balik perut

Lagi viral apehal pulak ni kan? Kekejap viral !

Pasal untuk yang slip disc pun boleh pakai bengkung pb ni. Sebab mampu mengurangkan sakit belakang & pinggang kalau kita pakai dengan konsisten.  Bukan nak kate ape lah, kakjah sendiri je testimoni bengkung premium beautiful ni , kakjah bersalin secara c-zer kena injection epidural tu alaa yang cucuk2 tang tulang belakang tu, sakit tak usah cakaplah cube dulu baru tau sakit ke tak sakit . Ha ni effect sampai sekarang la ni rajin sakit belakang lagi2 kakjah jenis kerja memang sentiasa kehulu kehilir dalam kete je tinggal nak kematu je la dok dalam kete lama sangat.

Sekarang pegi mana2 je kakjah sarung bengkung pb ni memang lega sangat sakit belakang kakjah ni. Tak percaya ? Pm tepi for free trial!

#topleaderscircle
#pbexpertjohor

📲+60127751949

Wednesday, 11 January 2017

PREMIUM BEAUTIFUL PENIPU

PREMIUM BEAUTIFUL SUSUN ATUR LEMAK SAMPAI DAPAT SIZE ANAK DARA

Melampau betul PB ni, takkan lah boleh dapat shape macam ni sekali. Anak dah 3 orang tapi boleh dapat shape macam anak dara balik!

Betul sangat dah kalau berpantang lepas bersalin ni sarung PB kalau dah begini dia punya result kan.

Pb ni memang pandai susun atur lemak yang bersepah.

#topleaderscircle
#pbexpertjohor

www.fizamansor.com


Tuesday, 3 January 2017

PREMIUM BEAUTIFUL PROMO PRICE

Yeay gudnews!

Siapa yang azam 2017 ni nak kuruskan badan masih sempat lagi nak grab promo premium beautiful ni.

Sempatlah kalau nak dapatkan S shape kalau mula dari sekarang 💃🏻

Dapatkan pb dari pbexpert tlc .

Pm kakjah for detail

FREE FITTING

#pbexpert
#topleaderscircle
#tlcjohor

www.fizamansor.com