Showing posts with label #premium beautiful #premium beautiful johor #premium beautiful murah #premium beautiful expert #premium beautiful classic #premium beautiful elegance. Show all posts
Showing posts with label #premium beautiful #premium beautiful johor #premium beautiful murah #premium beautiful expert #premium beautiful classic #premium beautiful elegance. Show all posts

Sunday, 18 June 2017

Mastering Power Conversion & Power Closing

Salam Hujung Minggu semua rakan & kenalan kakjah.

Tinggal seminggu nak sambut perayaan Aidilfitri ni, masing-masing sibuk dah buat persiapan. Ada yang dha mula buat kuih raya, shopping baju raya. Semua sibuk nak berbuka puasa kat luar bila dah hujung-hujung musim puasa ni kan.

Tapi kakjah salute & respect mentor kakjah sendiri. Yang mana sanggup turun padang dari jauh demi nak kongsikan ilmu dan nak tengok anak didik mereka di TLC ni berjama & sama naik dengan mentor-mentor yang lainz

Minggu ni kakjah diberi peluang untuk jadi emcee dan kendalikan event di stokis melaka. Seronok bercampur gemuruh sekali la bile 1st time di panggil jadi emcee.  Alhamdulillah semua berjalan dengan lancar dari awal hingga habis event.

Team TLC Melaka 

Mastering power Conversion & power close 

reward booster from CDM for top achiever
yeaay dapat Duck Scarves 

tulang belakang Kak Jah, mentor hebat CDM Salleha & Salina 

Tap Aura dari CDM Salleha Roslan 



Wednesday, 25 January 2017

PREMIUM BEAUTIFUL JOHOR

NO MORE SLIP DISC! 

Malam ni kakjah nak share dengan korang pasal slip disc. Sebelum tu tengok dulu testimoni berjaya tentang pesakit skip disc kat bawah ni.

Kakjah faham sangat pada korang yang pernah alami penyakit ni. Ade orang kata kalau time sakit die darang tu rasa macam nak sepak terajang orang ye ek haha. 

Ni lah salah satu kebaikan bila pakai premium beautiful, boleh kurangkan sakit2 belakang. 

Kalau tak percaya boleh cubalah kan. Tak cuba memang tak tau berkesan ke idok. 




Ape tu slip disc??



Pernah kan korang  rasa sakit belakang yang melampau? Menurut kajian 80% orang dewasa pernah mengalami sakit belakang sekurang-kurangnya sekali seumur hidup. Kebanyakan nya disebabkan oleh aktiviti harian yang lazim dilakukan tetapi dengan cara yang salah.  Kesakitan yang melampau menyebabkan anggota badan menjadi kebas, pergerakan terbatas, otot kaki menjadi kejang dan ketika itu tiada apa yang boleh dibuat untuk menghilangkan kesakitan. Sebelum itu,mari  kita mengenal struktur tulang belakang kita. Tulang belakang manusia terdapat ‘jelly-like structure’ yang dipanggil ‘Disc’. Disc ini berfungsi sebagai kusyen pad atau pelindung diantara tulang-tulang pada tulang belakang. Disc ini stabil kerana terdapat ligament yang tebal disekeliling tulang belakang. 

Slipped Disc adalah satu istilah yang digunakan dalam dunia perubatan terhadap kecederaan yang biasa berlaku terhadap tulang belakang. Secara ringkasnya ‘Slipped Disc’ bermaksud disc pada tulang belakang  terbonjol atau tergelongsor keluar sehingga menekan urat saraf pada saraf tunjang. Selain ‘slipped disc’, gejala ini juga dipanggil ‘Herniated Disc’, Ruptured Disc’ atau PID (Prolapsed Intervetebral Disc). 


Namun begitu, aktiviti harian yang dilakukan dengan cara yang salah juga mampu menyumbang kepada risiko slipped disc antaranya:

 1. Membongkok terlalu lama 
 2. Mengangkat beban yang terlalu berat 
 3. cara mengangkat beban yang salah
 4. duduk atau baring dalam posture badan yang salah
 5. Kecederaan ketika bersukan (cth: mengangkat berat di gym 




Ok jelas ke jelas?

Feel free to contact kakjah for FREE FITTING & FREE ADVICE. 

+60127751949

#premium beautiful 
#premium beautiful johor 
#premium beautiful murah 
#premium beautiful expert 
#premium beautiful classic 
#premium beautiful elegance