Showing posts with label #premium beautiful johor. Show all posts
Showing posts with label #premium beautiful johor. Show all posts

Sunday, 5 March 2017

BUSINESS COACHING TLC (premium beautiful Johor)

tak tau cara berniaga kita sediakan 1 to 1 coaching 

 bisnes ni mudah kalau kita sendiri fikir mudah dan akan jadi sukar bila kita juga yang fikirkan susah,
ianya akan jadi sangat mudah bila kita enjoy lakukan bisnes ni. Top Leaders Circle, ni adalah group orang-orang yang mind setting positive. kalau anda semua nak berjaya dalam bisnes kakjah sarankan sangat uolls bermula dengan Top Leaders Circle (TLC).

sekali dah mula, inshallah akan dibimbing sampai berjaya tapi ingat, ni untuk orang yang betul-betul inginkan kejayaan dalam perniagaan dan ingin miliki bisnes sendiri.
tak susah pun nak mulakan, dengan bayaran pendaftaran ahli CUMA RM50 sahaja anda dah boleh sangat nak mula berniaga.

Segala ilmu dibekalkan secara percuma, dari A-Z anda dibimbing. mana nak dapat deknon cube lah citer kat kakjah ni ha. modal RM50 boleh dah nak berniaga kan. dari RM50 ni lah macam-macam insentif yang kita akan dapat.  Free coaching , free trip setahun 2-3 kali, Bonus, Untung runcit lagi, perghh dasyat ke tak dasyat.

anda jenis yang memang 0 ? tak tau langsung nak berniaga?

premium beautiful expert Singapore 
hebat pb expert dari Spore sebab product viral ni terlajak laris dimana-mana saja. kalau orang Singapore nak cari product hot ni boleh contact our trusted agent ni :

Noriz: +6582881383
Mazneng: +6593517651

kakjah service sampai depan rumah tau, hantar barang , coaching sampai kerumah

orang Melaka boleh dapatkan product viral ni dari trusted agent TLC: 

Noraini: 017-3548674
Aisyah:  016-6837710

kalau dah pasang niat nak berniaga tu jangan tangguhkan. anda dialu-alukan untuk bermula dengan TLC. 

hubungi kakjah di talian 0127751949 untuk keterangan lanjut 

Premium Beautiful Johor 







Sunday, 29 January 2017

KANSER PAYUDARA

KANSER PAYUDARA 

KETULAN pada payu dara memang kerap berlaku. Setiap wanita yang mempunyai ketulan dalam payu daranya tidak sepatutnya membiarkannya tanpa mendapat nasihat, pemeriksaan dan ujian daripada doktor. Langkah ini penting kerana ketulan itu mungkin barah, walaupun kebanyakan ketulan dalam payu dara bukan daripada jenis barah. Kadar barah payu dara di negara barat seperti Amerika Syarikat adalah satu dalam 10 orang wanita. Di Malaysia kadar barah payu dara juga meningkat mencapai kadar negara maju.
Tanda-tanda barah payu dara adalah seperti berikut:
1. Ketulan dalam payu dara. Tanda ini adalah yang paling lazim didapati di kalangan wanita berpenyakit barah payu dara. Ketulan itu tidak menimbulkan kesakitan dan biasanya disedari secara tidak sengaja seperti semasa mandi ataupun semasa pemeriksaan sendiri payu dara.
Kadang-kadang ketulan disedari oleh orang lain seperti suami atau doktor yang memeriksa payu dara. Lazimnya ketulan terdapat pada bahagian atas dan luar payu dara (upper outer quadrant). Barah juga berlaku pada bahagian tengah, atau atas dan dalam payu dara tetapi pada kadar yang rendah.
2. Terdapat ketulan kelenjar yang membesar di bahagian ketiak.
3. Terdapat cairan seperti darah atau nanah yang keluar daripada puting payu dara.
4. Terdapat perubahan pada kulit payu dara. Perubahan yang perlu diperhatikan ialah kulit menyerupai kulit limau oren (peau d’orange) yang berlubang kecil. Keadaan ini menandakan bahawa barah telah merebak dan berkemungkinan besar saluran limfa telah tersumbat olehnya. Perubahan bentuk payu dara juga boleh menandakan terdapat barah padanya.
Semua wanita digalakkan untuk mengenali bentuk dan saiz payu daranya supaya perubahan yang berlaku dapat dikesan dengan cepat. Jika terdapat perubahan pada payu dara seperti yang telah disebutkan, wanita dinasihatkan supaya berjumpa doktor untuk pemeriksaan selanjutnya bagi membuktikan jenis ketulan yang ada dan mendapatkan rawatan yang sepatutnya.
Siapakah yang berisiko tinggi untuk mendapat barah payu dara?
1. Wanita mempunyai risiko 100 kali ganda lebih tinggi daripada lelaki. Risiko ini menjadi lebih tinggi pada era sebelum putus haid. Orang lelaki juga boleh mendapat penyakit barah payu dara.
2. Sejarah keluarga – Risiko barah payu dara bagi seseorang wanita berganda dua tiga kali jika terdapat sejarah penyakit payu dara pada keluarga terdekat (first degree
relatives) seperti ibu, kakak, adik atau emak saudara.
3. Sejarah barah – apabila seseorang wanita telah menghidap barah payu dara, risiko untuknya berulang lagi meninggi empat kali ganda. Ada kajian yang menyatakan bahawa ketulan atau penyakit payu dara yang bukan daripada jenis barah juga boleh meninggikan risiko untuk barah payu dara.
Kajian juga menunjukkan bahawa risiko untuk barah payu dara juga meninggi jika terdapat sejarah barah ovari, melanomas (barah kulit), usus dan rahim.
4. Sejarah haid dan pembiakan – wanita yang mempunyai masa yang lama dalam era reproduktif mempunyai risiko yang lebih tinggi untuk barah payu dara. Ini bermakna wanita itu didatangi haid yang pertama pada umur yang agak awal (9 tahun) dan mencapai alam putus haid pada umur yang agak lewat (55 tahun ke atas). Melahirkan anak merendahkan risiko barah ini terutamanya jika kelahiran anak yang pertama berlaku sebelum ibu mencapai umur 30 tahun.
5. Pemakanan-pengambilan lemak secara berlebihan meninggikan risiko barah ini. Oleh itu wanita digalakkan untuk mengambil banyak sayur-sayuran dan mengurangkan kadar pengambilan lemak dalam makanan.
6. Pengambilan hormon – kajian telah menunjukkan bahawa wanita yang sudah putus haid dan mengguna hormon gantian (HRT- hormone replacement therapy) didapati mempunyai risiko barah payu dara yang lebih tinggi. Risiko ini meninggi hanya setelah lima tahun penggunaan hormon secara berterusan.
7. Obesiti – wanita yang mempunyai berat badan yang berlebihan juga mempunyai risiko yang lebih tinggi untuk barah ini.



Berat badan unggul seseorang bergantung kepada ketinggian dan juga rangka badannya. Untuk mengetahui berat badan unggul, seseorang perlulah mengetahui Body mass index (BMI)nya. Formula untuk mengira BMI adalah seperti berikut:
Berat badan (kg) bahagi dengan tinggi (metres) kuasa dua. Julat BMI yang normal untuk wanita ialah 20-24. Sebelum puan mengambil langkah-langkah untuk menguruskan berat badan, puan perlu mengira BMI puan. Jika BMI berada dalam lingkungan yang normal, puan tidak perlu mengurangi berat puan.
Langkah untuk menguruskan badan memerlukan nasihat doktor supaya langkah yang diambil tidak membahayakan kesihatan tubuh badan secara am. Cara yang paling baik untuk mengurangkan berat badan ialah memastikan tenaga yang diperoleh melalui makanan adalah seimbang dengan penggunaannya.
Jika terdapat berlebihan input, penggunaan tenaga perlulah ditingkatkan seperti senaman untuk membakar lemak lebihan atau pemakanan dikawal supaya tiada lebihan tenaga disimpan sebagai lemak.

fiza nak sharing sikit kebaikan MAGIC CLOTH #premium beautiful  dimana salah satu cara pencegahan awal untuk segala sebab di atas. kita cuma jadikan ASBAB je  inshallah. Nak dapat kan #premium beautiful murah boleh hubungi Fiza. Kite deal harga #premium beautiful offer kaw2 sekarang ni. 

Jangan lupa boleh dapatkan Free Fitting Dengan Fiza untuk cuba kebaikan #premium beautiful ni.