Showing posts with label Maharani johor. Show all posts
Showing posts with label Maharani johor. Show all posts

Tuesday, 7 March 2017

RUMAHTANGGA GOYAH

RUMAHTANGGA GOYAH

Bila suami balik kerja mandi terus keluar rumah, bila tanye nak kemane dia jawab nak lepak dengan kawan-kawan. Habis yang aku ni kat rumah nak buat ape? Tunggu dari pagi sampai ke petang buat kerja rumah, jaga anak, masakkan untuk suami tapi suami nak makan dengan kawan-kawan!

Balik jumpa kawan , terus ambik bantal dengan selimut tidur depan tv. Bila tanye kenapa tak tidur kat bilik. Dia cakap bosan!  Takde ape yang menarik dah kat kau ni, Nak tidur sebelah pun takde selera , rimaslah. Sentap! Nak gugur jantung bila suami cakap macam ni.

Tak tau nak mengadu dengan siapa, duduk scroll fb, nampak MAHARANI HAI Ountuk Maharaja. Tak lengah aku pun pm trusted agent ni, bagus layanan die service tiptop. Aku order sekotak nak cuba.

En hubby tiba-tiba berubah, sayang nak tinggalkan aku lama kat rumah, rindu katanya. Sekarang hati makin berbunga bagaikan pengantin baru. Hari-hari rasa macam malam pertama. Korang yang ada masalah macam ni cepat-cepat makan MAHARANI HAI O

Whatssapp MAHARANI HAI O 📲0127751949
Whatssapp MAHARANI HAI O 📲0127751949
Whatssapp MAHARANI HAI O📲0127751949

💻www.fizamansor.com









Friday, 20 January 2017

MAHARANI (JAMU AYAM HITAM)

MAHARANI (JAMU AYAM HITAM)

HERBA MAHARANI ( Te Zi Bai Feng Wan)
(Herba kebahagiaan Rumahtangga dan kejelitaan Para Gadis)
Herba Maharani ..
Sejarah Herba Maharani : Sudah menjadi amalan keluarga diraja sejak 400thn dahulu... ini adalah kisah benar dan di dokumenkan di istana larangan Beijing.. I've been there Alhamdulillah.. dapatlah ku saksikan tempat tidur Maharaja yg 'huru hara' itu...hihi!!

Mengikut rekod perubatan dari Dinasti Ming, Bai Feng Wan berasal dari Dinasti Tang. Semasa pemerintahan Dinasti Qing, pakar dari hospital maharaja telah melakukan kajian dan memperbaiki kandungan 'Wuji' (sejenis ayam hitam) Bai Feng Wan , satu produk asli negeri China dan seterusnya melantik Tong Ren Tang sebagai pembekal tunggal kepada kaum kerabat maharaja. Malahan Maharani Ci Xi sendiri mengambil makanan tersebut sebagai penyubur dan awet muda. Seterusnya Tong Ren Tang Te Zi Bai Feng Wan sehingga hari ini telah dipamerkan dalam muzium Istana Larangan di China.

Saya suka sejarah Herba Maharani ni... Sgt hebat.. Maharaja ada 3000 gundik at one time (can u imagine, kalau pun seorang tiap malam (entah tongkat apa dia makan..tatau)- seorang gundik hanya berjumpa Maharaja sekali dalam hampir 10 thn!!). Dan tabib akan memastikan gundik2 ni bjumpa Maharaja di hari-hari yang tidak subur (logik la kan, karang beribu pulak anak Maharaja..hik). Maharaja hanya ada anak ngan Permaisuri jerk. Tapi ada seorang gundik ni, Maharaja mesti mau jumpa dia every week.. dan nama beliau adalah Ci Xi.
Dah tiap minggu jumpa, maka Ci Xi pun mengandung dan akhirnya melahirkan anak lelaki. Semasa anak dia 8 thn, maharaja gering dan mangkat. Oleh kerana anak2 Maharaja dgn Permaisuri semuanya perempuan, maka anak Ci Xi diangkat menjadi Maharaja. Jadi ibu maharaja di panggil Maharani... tu le pasal di panggil Herba Maharani - kerana hasil amalan memakan herba inilah, Maharaja asik dok teringat-ingat je kat dia..huh..

Maharani Ci Xi mangkat di usia 90thn.. dan yg surprisenya, baginda masih lagi didatangi haid. Maksudnya dia tak di mamah usia kerana hormon kecantikan (estrogen) masih lagi tinggi pengeluarannya. Masa mula-mula dengar tu sy macam tak percaya, tp pastu rezeki dapat berjumpa dgn makcik berusia 70thn, masih lagi ada haid.. (dan time tu dia br bernikah dgn jejaka berusia 40-an).. That's prove, kita boleh lambatkan putus haid...

Maharani dpt halal Jakim.. Kandungan maharani ni ditulis - contains 3 animals parts- suspen je kan.. ayam wuji (ayam hitam) utk menyuburkan badan dan rahim , tulang sotong - utk menyembuhkan luka2 dalaman, tanduk rusa- menguatkan buah pinggang,saraf utama & jantung,kekuatan minda, anti penuaan. Kilang maharani berada berdekatan masjid Beijing dan ayam disembelih oleh kariah masjid. hukum makan tanduk rusa sama seperti minum air badak (dr sumbu badak) iaitu harus..
kandungan lain adalah 13 herbs terdiri drpd berjenis2 Radix Panax Ginseng dan keluarganya utk kesihatan keseluruhan..