Showing posts with label PREMIUM BEAUTIFUL. Show all posts
Showing posts with label PREMIUM BEAUTIFUL. Show all posts

Saturday, 18 March 2017

APA ITU PREMIUM BEAUTIFUL


Apa itu Premium Beautiful ? 

Premium Beautiful adalah pakaian dalam no 1 Malaysia yang mendapat pengiktirafan SUPERBRAND.  Superbrand hanya akan diperolehi oleh product yang sesuai atau high quality service dan high quantity.

Premium Beautiful mempunyai dua jenis iaitu Premium Beautiful Classic dan juga Premium Beautiful Elegance.

Premium Beautiful ini terdiri daripada 3 jenis iaitu:


Long Bra 
Premium Beautiful Long Bra



Waist Nipper 


Long Girdle

Keistimewaan Utama Premium Beautiful Corset 

Premium Beautiful Corset ini direka khas 70% untuk kesihatan dan 30% untuk kecantikan.  material yang didatangkan khas mempunyai Far Infrared Rays yang disulam pada setiap bebenang Premium Beautiful.

Premium Beautiful Corset ini juga mendapat pengiktirafan oleh PAKAR TULANG DUNIA sebagai rawatan alternatif terbaik untuk orang yang mempunyai masalah tulang seperti Slip Disc dan Bongkok.

Premium Beautiful Corset ini mempunyai jaminan SEUMUR HIDUP untuk kerosakan seperti koyak sedikit, hook tercabut, tetulang corset patah ianya boleh dihantar SERVICE FREE OF CHARGE.

Dengan menggunakan teknologi daripada 3 buah negara maju iaitu US, GERMAN dan JEPUN maka terhasillah Premium Beautiful Corset yang selesa dipakai dan memberi kesan sihat dan cantik berpanjangan.

Premium Beautiful Corset ini boleh dipakai pada bila-bila masa sahaja kerana ianya nudah disarung dan dibuka.


APAKAH KEBAIKAN FIR 

  • Memperbetulkan aliran darah dalam tubuh
  • Meningkatkan kadar metabolisma
  • Memperbetulkan dan memulihkan sistem pernafasan
  • Mengelakkan pertumbuhan bakteria
  • Mengeluarkan peluh asid 
  • Mengekalkan kesegaran badan
  • Mengurangkan kandungan asid dalam darah
  • Mengekalkan kepanasan suhu badan
  • Menghalang pembiakan sel kanser dalam badan 

KELEBIHAN FIR 

Membersihkan darah dari toksik 

Pemejalan & kekenyalan kulit kita pemejalan salur nadi pemulihan penyakit darah tinggi , memelihara daripada penyakit jantung dan cegah kanser.  Bila mana salur darah mengembang disebabkan FIR, ia akan menyahtoksid dan menggalakkan penyingkiran bendalir tubuh yang berlebihan dan bahan buangan dengan berkesan.  ia juga menyekat gula, menguatkan sistem imun tubuh dan mengekalkan keseimbangan semulajadi tubuh 

BAGAIMANA FIR BOLEH MENCEGAH KITA DARI KANSER 
Fir memecahkan lemak, darah beku dan susu beku. dengan fabrik akwatek & akwadyne menarik keluar lemak, susu, toksik dan peluh FIR menghasilkan suhu yang tidak sesuai untuk perumah kanser.

BAGAIMANA FIR MEMBANTU MENGURANGKAN BERAT BADAN? 
memecahkan lemak dan melancarkan peredaran darah proses toning yang mana bila skin dah kendur akibat lemak sudah pecah, dengan pemakaian korset  dibadan mampu memejalkan balik skin  dan menigkatkan kadar metabolisma. FIR didalam Premium Beautiful bertindak semulajadi dimana sel-sel badan akan berolahraga lebih berkinetik dan mengoptimumkan kadar metabolisma badan.  ianya diuji secara klinikal dan terbukti sebagai treatment paling berkesan untuk pengurangan berat badan dan pengurusan jisim tubuh.

anda berminat untuk ketahui lebih detail tentang Premium Beautiful boleh hubungi : 

PBexpert - Norfaezah Mansor 
contact: 012-7751949


Tuesday, 17 January 2017

PREMIUM BEAUTIFUL SUPERBRAND

PREMIUM BEAUTIFUL BERBALOI-BALOI

Premium beautiful berbaloi dengan harganya sebab ada lifetime warranty, bayangkanlah beli sekali je keluarkan modal tapi boleh pakai sampai bila2 pun walaupun terkoyak atau cangkuk tercabut boleh repair dengan BAYARAN PERCUMA ! Iye PERCUMA je .

Dah lah entitle dengan SUPERBRAND MALAYSIA ! Fabric yang sangat berkualiti. Premium Beautiful ni selesa sangat dipakai walaupun cuaca panas sebab tak meninggalkan kesan contoh panas @ mengenyam bila disarung.

Sesuai dipakai oleh golongan :

-Ibu berpantang
-Slip disc
-Back pain
-Period pain
-Keputihan
-Perapat

Nak free fitting boleh πŸ“²  +60127751949










Friday, 30 December 2016

FITTING PREMIUM BEAUTIFUL WITH TLC PB EXPERT

"Get Your Perfect Fit with TLC PB EXPERT"

Saya tak suka pakai ketat-ketat.
Corset saya tak selesa.
Kenapa corset saya cepat longgar.


Haaaaaaa.. size akak salah tu!
Tu sebab akak-akak wajib beli dengan TLC PB Expert.

Kami UKUR
Kami kirakan size PALING TEPAT
Kami buat FITTING SESSION
Kami bagi FREE CONSULTATION
Kami ajar cara basuh, simpan, jaga PB ni dgn baik.
SEMUA KAMI AKAN AJAR.

Semua tu akak-akak HANYA dapat dari TLC PB EXPERT yang bertauliah saje.

Mane nak cari?

TLC PB EXPERT kami ada seluruh MALAYSIA, termasuk SABAH, SARAWAK, BRUNEI, SINGAPORE.

Dan,

TLC PB EXPERT kami dah servis hampir 30 buah negara seluruh dunia.

So jadi tak payah risau kat manepun anda berada. TLC PB EXPERT akan bantu akak-akak semua!

Cari PB, Cari Kami!!

+60127751949

www.fizamansor.com

#TopLeadersCircle
#TLC
#PremiumBeautiful
#TLCPBExpertSeluruhDunia


Sunday, 11 December 2016

PROMOSI PREMIUM BEAUTIFUL

Grand sale!! Grand sale

Salam Sejahtera & hi ladies, hari ni fiza nak share pada korang macam mana fiza boleh turun sebanyak 11kg dalam dan dapat reshape body kembali macam anak dara. Fiza is a mother of two which is bersalin secara C-sect both. Fiza tak boleh nak lilit bengkung ikut cara orang normal bersalin. Sebenarnya Fiza pun memang bukan jenis yang suka badan besar sebab ada asma.  Jadi bila badan besar nak buat apa pun kita rasa tak selesa dengan fizikal badan yang besar sebab cepat mengah. Jadi untuk peringatan kita semua , nak kurus bukan untuk cantik sahaja ya, tapi paling penting ialah kesihatan. Badan sihat baru boleh cantik. Bulan 4/2016 fiza mula sarung #premium beautiful, makin hari fiza sarung nampak badan makin kecik, belum sampai 3 bulan tak sangka dapat reshape body dan berat makin susut sedangkan takde exercise sangat pun. Sarapan pagi Fiza mulakan dengan minum Min kaffe 1 sachet , tengahari fiza minum juga Min Kaffe sebelum ambil menu lunch so that fiza rasa kenyang dan tak ambil makanan berat .  Begitu juga malam, fiza akan minum Min Kaffe sebelum dinner. Serious korang kalau tak percaya boleh cuba cara Fiza. Bulan 10/2016 fiza dah mbolehsarung baju & seluar lama kembali. Kalau sebelum ni nak sarung seluar lama muat sampai peha je. 

Korang,  fiza nak bagitau sekali sekarang #premium beautiful ni ade promosi boleh jimat sehingga rm700 untuk 1 set #premium beautiful. Tak percaya ke? Boleh whatssapp Fiza untuk detail lanjut: 

+60127751949 
Ig: norfaezah mansor
Fb: norfaezah mansor


Wednesday, 31 August 2016

PREMIUM BEAUTIFUL BENGKUNG BERSALIN NO 1

PREMIUM BEAUTIFUL BENGKUNG BERSALIN NO 1 

Bukan senang perempuan yang dah beranak ni nak kembalikan bentuk badan macam anak dara. Lagi yang dah lebih dari sorang anaknye. Sah-sahlah alignment lari sana sini. Jangan ingat yang dah kurus tu pun boleh dapat shape lame. No!no!no! Tak banyak pun sikit mesti ada yang berubah. Dulu fiza anak sorang masih ada lagi masa nak workout, pegi gym & berzumba. Sekarang dah beranak 2 ni, bukan nak kata tak pandai curi masa, dah memang tak cukup masa langsung. Dengan bekerja lagi, habis kerja buat pulak kerja ke2 ni. Dengan nak uruskan anak-anak , rumahtangga lagi. Mujur ade premium beautiful corset ni, senang kerja. Sarung je boleh dapat shape badan lama. Bertuah rasa badan dapat sarung premium beautiful ni. Dalam tak perasan sambil buat kerja rumah badan makin mengecil. Kalau 4 bulan lepas sarung seluar size 32 stress wooo nak beli seluar. Sekarang dah turun 28inch mau tak terkejut. Fiza bersalin caesarian ya, both Dary & Qeisha keluar ikut tingkap πŸ˜…. Jadi yang experienced bersalin Czer ni mesti dah tau & alami buncit bahagian perut ni macam mane kan. Dengan tak boleh nak berbengkung masa dalam pantang sangat beza dengan yang bersalin normal.  Kalau masa bersalin Dary ( anak sulong) dulu lepas setahun baru dapat turunkan berat badan. Sekarang lepas bersalin Qeisha tak ambil masa yang lama pun sampai setahun, 4 bulan je dah turun 10kgπŸ€— & no diet at all. Fully used premium beautiful corset ni. Ade kawan-kawan fiza kata dah pakai jugak tapi tak kurus pun. Bila tanye pakai macam mana, dijawab ' tengoklah kalau ade mase aku pakailah, takde masalah nak sarung hari-hari. Kadang-kadang dipakai girdle saja, long bra dan waist nipper tak sarung. ' awak yang langgar cara pakai memang lambatlah nak dapatkan bentuk badan awak melentik. Bukan salah premium beautiful yang tak kecikkan badan awak, salah tuan punya badan yang tak pernah nak konsisten pakai premium beautiful. Awak-awak semua yang nak dapatkan khidmat ukur & consultant tentang premium beautiful ni feel free to whatssapp
 Fiza : 012-7751949 
fb: NORFAEZAH MANSOR









Thursday, 25 August 2016

KEBAIKAN MIN KAFFE

KHASIAT MIN KAFFE

Minuman Khasiat..Jaminan 100% terbaik untuk kesihatan πŸ‘‡πŸ‘‡.
.
.
.
πŸ‘‡πŸ‘‡

Manfaat MIN KAFFE Garam Buluh
(kaya dengan bahan mineral seperti magnesium, besi, kalsium & kalium)

✔ menggalakkan penyerapan kalsium
✔kaya dengan unsur anti-pengoksidaan utk melawan penyakit
✔menghilangkan keletihan fizikal & mental - memberi kesegaran & tenaga tambahan
✔melegakan tekanan
✔sesuai utk diet harian - kurang rasa lapar, menurunkan berat badan
✔ menNeutralkan Asid dalam badan
✔mencegah & menstabilkan kencing manis & darah tinggi
✔ mencegah & memulihkan gastrik & migrain
✔ membantu proses pencernaan & pelawasan - detox

Antara pengamal/testimoni Min Kaffe adalah...
πŸ‘πŸ» pesakit kencing manis
πŸ‘πŸ» pesakit jantung
πŸ‘πŸ» high kolestrol
πŸ‘πŸ» pesakit darah tinggi
πŸ‘πŸ» sembelit 
πŸ‘πŸ» diabetis/obesiti
πŸ‘πŸ» bagus utk ibu hamil, berpantang & menyusu

*PENTING* : Ianya tidak memberi 100% jaminan mutlak sebagai penyelesaian bagi masalah2 kesihatan kita, tetapi pengambilan Min Kaffee Garam Buluh dalam kehidupan seharian secara berterusan mampu meningkatkan kualiti kesihatan kita.

Sekotak ada 20sachets, boleh cuba utk mendapatkan keserasian terutama buat mereka yg tak minum coffee mahupun utk penggemar coffee.

Nak cuba tak?
atau bole belanja mak abah dikampung utk cuba Min Kaffee?
Saya ada harga special untuk u olls 😍😍😍


Call/pm/whatsap
0127751949
www.fizamansor.com


Thursday, 18 August 2016

PREMIUM BEAUTIFUL

Premium Beautiful 2016 

Beruntungnya badan bila disarung dengan Premium beautiful, dengan fabrik yang sangat selesa dan senang disarung & buka. 

Premium beautiful ni direka khas 70% untuk kesihatan dan 30% untuk kecantikan.  
Jadi Total up 100% to confidence ☺️

Kenapa best sangat?  Fiza tak kata premium beautiful ni penawar segala penyakit tapi inshallah boleh ikhtiar dengan gunakan premium beautiful untuk penyakit terutama yang berkaitan dengan wanita. Ramai yang dah gunakan dan Alhamdulillah berjaya. 

Antara penyakit-penyakit yang berjaya dirawat seperti dibawah: 




Antara testimoni yang berjaya :









Untuk dapatkan keterangan lebih lanjut boleh hubungi fiza : 012-7751949


Sunday, 24 July 2016

TANDA AWAL DAN RAWATAN FIBROID

Peringatan untuk kaum wanita bahawa kita perlu lebih sensitif tentang kesihatan kerana kita lebih senang dijangkiti perlbagai penyakit. Hari ni fiza nak share sedikit tentang Fibroid.
Fibroid ni ialah pertumbuhan sel yang tidak normal pada rahim (uterus). Fibroid yang juga dikenal dengan nama fibroid uterus, miom, fibromiom, fibro leiomiom, atau leiomiom uteri, cukup umum terjadi, dengan tiga dari empat wanita diperkirakan menderita dek kerana penyakit ini. Walaupun  fibroid ni  merupakan kondisi yang tidak berpotensi kanser, dan kemungkinan kondisi ini untuk berpenghujung pada kanser (leiomiosarkoma) sangat kecil, kondisi ini dapat menimbulkan banyak masalah seperti pembengkakan perut, sakit ketika datang bulan,bahkan dapat mencegah kelahiran normal
Fibroid dapat berukuran sangat kecil hingga sukar untuk dilihat oleh mata kasar, atau berukuran sangat besar hingga dapat merosak bentuk uterus. Merupakan hal yang normal bagi fibroid untuk berubah ukuran, bahkan dapat membesar dan mengecil dengan cepat. 
Terdapat empat jenis fibroid yang berbeza
·         Fibroid subserosa – Jenis ini tumbuh di luar dinding rahim

·         Fibroid submukosa – Jenis ini tumbuh di bawah permukaan rahim namun dapat tumbuh menjalar hingga ke rahim
·         Fibroid miometrial – Jenis ini dapat ditemukan pada dinding otot rahim
·         Fibroid pedunkulata – Jenis ini tumbuh di luar rahim, namun menempel pada tangkai atau dasar rahim
Biasanya fibroid akan menghilang setelah kehamilan kerana ukuran rahim akan kembali seperti sediakala.
Tanda-tanda Awal
Kebiasaannya tanda awal dikesan adalah:
  • ·         Sembelit
  • ·         Sering buang air kecil
  • ·         sakit ketika datang bulan
  • ·         Pendarahan yang kuat masa datang bulan
  • ·         sakit pada tulang pinggang
  • ·         Susah buang air kecil
  • ·         sakit pada kaki dan punggung
  • ·         Tekanan pada dubur
  • ·         Perut kembung
  • ·         Sakit ketika bersama ( hubungan kelamin )
**jangan ambil mudah jika terdapat kesan-kesan begini pada diri anda, cepat-cepat dapatkan nasihat & rawatan doktor 


Fibroid juga dapat mengganggu kehamilan. Beberapa orang percaya bahwa fibroid adalah salah satu penyebab ketidaksuburan. Para wanita yang memiliki fibroid juga dapat mengalami masalah ketika mengandung kerana keadaan ini boleh menyebabkan keguguran. Fibroid juga dapat mengganggu kelahiran. Jika ukuran fibroid terlalu besar, maka disarankan untuk bersalin secara czerbedah caesar akan sangat dianjurkan untuk dilakukan.
Fibroid biasanya diketahui pada pemeriksaan bagian dalam vagina, setelah pemeriksaan menggunakan gelombang suara ultrasonik atau pengambilan gambar memastikan keberadaan fibroid.

Premium Beautiful Corset di reka khas dengan 70% untuk kesihatan & 30% untuk kecantikan. 


banyak kebaikan yang kita dapat dengan hanya memakai corset ni. seeloknya kita cegah dari awal dari sebarang penyakit.  bukan hanya untuk kecantikan saja pakai corset ni. untuk dapatkan keterangan lebih lanjut tentang premium beautiful boleh hubungi saya di           012-7751949

JAGA MAKAN JAGA KESIHATAN 
SAYANGI DIRI & ORANG TERSAYANG











Sunday, 17 July 2016

HARI HARI HARI RAYA , JEMPUTAN OPEN HOUSE

hari ni dah masuk 12 Syawal,. orang ramai sibuk dah dengan open house dimana-mana je. ade yang dari johor ke melaka sesi menziarah saudara mara jauh. fiza pun tak terkecuali ok. isnin-jumaat bekerja jadi terpaksalah tunggu weekend baru dapat berziarah. sambil beraya rumah sanak saudara tu tak tinggal jugak barang penting kita ni.

  • Bio Seleza
  • Min kaffe 
  • Sabun Marine Essence 
  • Bio Ever 
last week balik melaka tanah tumpah darahku. tak cukup woo mase yang dapat 3hari tu nak beraya. tapi apakan daya, dari tak balik langsung kan. this weekend pulak turn family shuben .berkunjung rumah biras2. meriah kaw dapat berkumpul biras2 bersekutu. ni je lah masa dapat eratkan silaturahim kalau tak masing2 sibuk dengan kerja. Bulan Syawal ni bulan yang sangat istimewa kerana sepanjang bulan ni lah kita beraya.sambut hari kemenangan & kegembiraan, hari kesyukuran dan menambah amal kebaikan. ok taknak cerita panjang-panjanglah nanti ngantuk plak yang nak bace huhu

di kesempatan ini fiza ingin menjemput kenalan & sahabat ke majlis rumah terbuka pada:

 tarikh : 23 Julai 2016  (18syawal) 
 hari: sabtu 
masa: 4pm - 10pm 
tempat: teratak kasih i la ( whatssapp nak datang kita just share location )











Thursday, 23 June 2016

PROMOSI RAYA PREMIUM BEAUTIFUL

Salam ramadhan & Hi frens 😍😍

Pejam celik dah pun Ramadhan ke 18, sayunya hati Ramadhan nak pergi tinggalkan kita. Tapi dalam sayu hati ni fiza nak share dgn kawan2 kat luar sane berita happy. Kita ade buat promosi Raya untuk Premium Beautiful Corset. Yang nak kurus sebelum raya sempat je lagi. Dalam masa 2 minggu kite berpuasa, fiza dah bertukar size dari XL ke M tau. Tipsnya cuma minum MIN KAFFE + sarung Premium Beautiful je.. Wow tak percaya kan? Ni gambar testimoni fiza sendiri. Ni nak testing baju raya la konon kan, supprisingly tiba2 size mengecil yeeehaa . Tak sia2 tau hasil minum Min Kaffe & Premium Beautiful Corset ni. 


Rugi tak cuba barang terbaik ni.. Dah la waranti seumur hidup , kalau koyak ke anything happen free of charge repair corset ni ye. Jadi beli sekali pun dah sangat berbaloi. Segala lemak boleh hilang. 

Nak dapatkan harga promosi boleh pm @ whatssapp fiza : 

012-775 1949
012-7751949
012-7751949

Fiza belanja tips kurus dengan cepat lagi.. 








Friday, 17 June 2016

KEBAIKAN PREMIUM BEAUTIFUL CORSET



Salam & Hi all,

Pagi-pagi indah ni kita jangan sambung tidur kalau dah lepas bersahur , kalau tidur tak dapat lah kita nikmat keindahan alam semesta di pagi hari.. Ucapkan syukur Alhamdulillah kerana kita masih dapat menghirup udara yang segar ni. Mase tengah update blog sekarang ni Fiza berada di tanah Ho Chi Minh City pukul 4.45 pagi kaaau segar lagi ha! Ape kene? Sebab den dah pekono MIN KAFFE  la. Dalam beg fiza mesti ade minumum pun 2 sachets tau. MIN KAFFE ni untuk energy booster. Jadi haa ni la makanye terupdate blog disubuh hari. Huhu... Ramai yang tanye MIN KAFFE ni sama ke dengan Mineral coffee,? Of course sama, rasa & bahan2nye semua sama CUMA MINERAL COFFE ni dah rebranding jadi MIN KAFFE πŸ™‚. Beza pada nama saja, yang lain takde beza ye. 




Sebenarnya niat hati ni nak bercerita pasal premium beautiful corser, tapi dah ke lain pulak introduction tu hehe.. Almaklumlah perempuan kan memang tak lari dari berceloteh. Ok now!! Kite bukak topik PB KORSET.  Ramai wanita kat luar sana yang belum ada Pb korset ya? Rugi bak hang kalau takde pb korset ni tau. 

Kalau ada yang nak tau lebih lanjut berkenaan PB korset ni jangan malu jangan segan, boleh je whatssapp FIZA :012-7751949







Tuesday, 31 May 2016

PREMIUM BEAUTIFUL BAJU DALAM NO 1

Premium beautiful tak pernah tipu client, jangan selalu tuding jari ke tempat lain tau sebab 4 jari yang selebihnya tu akan tunjuk ke siape? Of course lah tuan punya badan kan. Cuba fikir balik kenapalah aku pakai korset mahal2 ni tapi badan macam tu jugak? Ikut logik akal kite, macam manelah nak kurus kan kalau pemakanan tak terjaga, tak betul tau kalau ade yang bersangka 'ah aku dah pakai korset makan je la ape aku nak'. no!no!no! Please... Penjagaan makanan seharian kite juga penting, no nasi lemak every day ye..ingat lemak tu jahat sangat. Kalau dah pakai korset ni kene lebihkan minum air masak lah. Untuk proses pembakaran lemak.  Kenapa kita perlukan air untuk kurus??

1. Memahami Fungsi Buah Pinggang
Bila tubuh kita mendapat air yang cukup, buah pinggang boleh berfungsi dengan baik. Kalau tak cukup air, perasan tak, kencing kite warna kuning je? Itu maksudnya makanan yang kita makan belum cukup di proses sebab air tak cukup lah tu. Kalau kita banyak makan makanan manis, lagi lah tak tau apa jadik.
Bila tak cukup air, buah pinggang tak boleh nak berfungsi dengan baik, jadi hati (liver) akan ambil alih kerja buah pinggang tadi untuk memproses makanan. Masalahnya, limpa ni kerja utama dia adalah membakar lemak, bukannya memproses makanan.
Sekarang dia kena buat ‘kerja part time‘ pulak untuk proses makanan sebab buah pinggang tak cukup air. Jadi, apa jadi kat ‘kerja full time’ limpa? Mestilah akan jadi kurang efficient! Jadi lemak yang perlu dibakar pun tak dapat nak dibakar secara optimum. Faham tak?
Analoginya macam kat ofis kerja utama kita adalah buat project A. Tetiba team project B tak cukup orang, terpaksa minta tolong kita untuk cover kan kekurangan staff dia. Agaknya, kerja kita kat project A tu dapat jadi tip top, atau tidak? Yelah, nak kena fokus kat 2 project pada satu masa berbanding fokus hanya kepada 1 project at one time. Mesti lah efficiency kita akan berkurang kan? Camtu lah limpa dan kerjanya membakar lemak.
2. Kawalan Suhu badan
Air membantu menstabilkan suhu badan. Kalau tak cukup air, kulit kita tak dapat stabilkan suhu badan dengan baik. Menstabilkan suhu badan memerlukan tubuh membuat kerja. Which in other words meningkatkan metabolisma badan. Bila metabolisma badan tinggi, banyak lemak boleh dibakar. Bila banyak lemak boleh dibakar, senang lah berat nak turun πŸ™‚
3. Mengawal Rasa Lapar
Air membantu menghilangkan nafsu makan. Kalau lapar tu, ia bukan bermaksud badan kita nak makan, tapi simply bermaksud badan kita haus, tak cukup air. Jadi kalau lapar, bawak- bawak lah minum air banyak-banyak. Kalau tak suka sangat air kosong, cuba minum air berkhasiat seperti soya atau susu rendah lemak.
4. Penyerapan Nutrisi
Bila badan tak cukup air, nutrisi tak dapat diserap dengan optimum. Bila nutrisi tak dapat diserap dengan optimum, badan akan jadi cepat letih dan lemah. Bila badan tiada tenaga, letih dan lemah, maka susah lah badan nak bakar lemak dan kalori.
5. Gemuk Air
Gemuk air bukan bermaksud kita minum terlebih air. Tapi ia bermakna badan kita simpan air. Confuse? Camni. Badan kita telah didesign ada survival skill. Ok bagi analogi lah.
Imagine kite adalah orang zaman dulu yang duduk dalam gua. Bila musim buah datang, kite kumpul makanan banyak- banyak dalam gua, kita makan sikit dan simpan sikit untuk persediaan musim tengkujuh nanti. Musim tengkujuh susah nak cari makanan sebab hujan lebat banjir.
Bila tiba- tiba darurat, kerajaan tak kasi kita keluar cari makanan, kita buat apa dengan makanan kat rumah? Kita makan sikit- sikit lah kan sebab takut habis. Kita takkan habiskan semua makanan., kang habis nak cari mana?
Macam tu lah tubuh kita. Bila kita tak minum banyak air, tubuh kita takut yang tuan aku ni tengah mengalami darurat air ke? Tubuh terima signal dia kena activate survival mode iaitu menyimpan air yang ada dalam badan semaksimum mungkin supaya organ dalam badan dapat berfungsi dengan baik, untuk memastikan kita masih hidup.
Kita pulak masih dengan perangai kurang minum air. Kesian tubuh kita confuse.
Jadi jalan untuk hilangkan gemuk air ialah dengan minum air dengan banyak, supaya tubuh kita terima signal, tuan aku ni ada banyak air, so aku tak yah simpan air dalam badan., aku boleh kasi air ni jalan ke mana saja dia suka. Jadi flow air jadi lancar, tubuh tak simpan apa2 air berlebihan, gemuk air pun dapat di hilangkan ^_^
Ok? Faham tak penjelasan kenapa air membantu kuruskan badan dengan cepat? Kesimpulannya… Sila minum air banyak-banyak kalau nak cepat kurus πŸ˜‰

Ok berminat nak kuruskan badan : 

Boleh pm fiza : 012-7751949 ulang 012-7751949, ulang lagi sekali 012-7751949


Monday, 30 May 2016

PREMIUM BEAUTIFUL NO 1

Pheww lame rase tak update blog, baru balik vacation dari Ho Chi Minh last week, sampai je dibumi Johor ni tak lengah lagi pack barang2 untuk yang customer dah order sebelum vacay & mase dalam vacay pun x menang tangan ambil order. Nampak tak macam mana punye hot produk fiza ni. Ya Allah syukur Alhamdulillah rezeki x putus pintu kedai fiza selalu diketuk sebab customer mencari produk2 yang laku keras ni πŸ‘‡πŸ»


Lagi-lagi nak menyambut bulan Ramadhan tak lama lagi ni, makin ramai yang ambil kesempatan berpuasa ni sambil kuruskan badan. Dengan minum MIN KAFFE ni buatkan perut rasa kenyang dalam tempoh yang panjang, yang bagus sangat bukan saje boleh rasa kenyang sepanjang hari malah beri tenaga sekali. Manelah tak terlajak laku kan.. Sampai kan selalu 'sold out' . Ramai yang ambil kesempatan jugak untuk shaping body dengan PREMIUM BEAUTIFUL LINGERIE ni. Masa yang teramat sesuai, rugi kalau x curi mase emas ni tau. 

APA KELEBIHAN LINGERIE NO 1 NI? 
Yezzaa, terlalu banyak kebaikan untuk PREMIUM BEAUTIFUL CORSET ni, sebab tu la dinamakan No 1. Ramai dah wanita Malaysia malah luar Malaysia dah sarung korset ni. Anda bila lagi? Kalau ade bisikan yang kata ' alaa bohong je korset2 ni'.. maafkan fiza ye bukan  korset yang tu yang bohong, tapi kalau dah beli tapi korset tu disarung dalam wardrobe ape cer kan?? Salahkan wardrobe tu la kenapa simpan korset kat dalam tu.

BERMINAT DENGAN BAJU DALAM NO 1 NI? 

Boleh whatssapp 

012-7751949 
012-7751949
012-7751949






Sunday, 22 May 2016

PREMIUM BEAUTIFUL CORSET NO 1 IN MALAYSIA

Seronok bila dapat feedback positif dari customer tentang Premium Beautiful Corset. Siapa wanita dalam dunia ni yang tak nak kurus ? Tak de tau, ade yang dah kurus pun masih tak puas hati dengan bentuk badan yang ada, inikan pula yang berisi kan.

BERAPA LAMA NAK DAPAT KESAN PAKAI PB NI?
πŸ‘‰bonus pada yang exercise & control makan sehingga dapat berat badan ideal

PANAS @ GATAL-GATAL TAK?
πŸ‘‰selesa sangat siap boleh berzumba, berjogging & bersilat bagai tau
πŸ‘‰tak gatal, gatal tu petanda toksid dah cukup banyak tekumpul pada fabric pb
πŸ‘‰SOLUTION- basuh segera & area badan yang gatal tu sental dengan scrub

KENAPA MAHAL SANGAT ?
πŸ‘‰PB salah satu cara rawatan alternatif sebab tu mahal sikit dari rawatan biasa
Lagipun kan dia No 1
:

SAYA DAH KURUS PUN PERLU KE PAKAI PB NI?
πŸ‘‰peratusan untuk bongkok sebelum tua pun tinggi
πŸ‘‰wanita kurus mana yang takde masalah period tidak teratur?
πŸ‘‰wanita kurus mana yang takde masalah senggugut
πŸ‘‰wanita kurus mana yang takde masalah sakit-sakit belakang?
πŸ‘‰wanita kurus mana yang takde masalah keputihan?

BETUL KE PB NI BOLEH RAWAT PENYAKIT?
πŸ‘‰kita ni berusaha, ni salah satu ikhtiar ..
πŸ‘‰PB tidak boleh merawat sepenuhnya, tapi inshallah PB ni rawatan alternatif dalam membantu rawatan penyakit.

KALAU PAKAI SUSAH TAK NAK BUANG AIR?
πŸ‘‰inshallah senang je nak buka dan pakai semula sebab fiza akan bagi size yang ngam dengan badan anda.

SAYA DAH PAKAI PB SEBULAN TAPI BERAT BADAN TAK TURUN PUN?
πŸ‘‰kita tak boleh expect lemak yang kita simpan selama ini akan hilang dalam sekelip mata, sekiranya anda displin pakai PB ikut cara yang betul badan kita CONFIRM akan terbentuk ikut shape PB korset. "IBARAT TANAH DALAM PASU"

JADI APA TUNGGU LAGI , WHATSAPP ME ---->012-7751949








Monday, 9 May 2016

MALAM DOLOMITE








Bismillahirrahmanirrahim... 

Perkongsian sedikit sebanyak di kelas dolomite malam semalam wow rase rugi sangat kalau kite terlepas dari majlis ilmu ni. Dengan mentor2 hebat, bukan senang kite nak dpt mentor yang boleh share tips2 nak ke  menara gading bersama2. Syukur alhamdulillah im on the right track now. Fiza x pernah ditinggalkan oleh mentor hebat ni. X sempat kite nak nyorok mentor ade je follow kite takut anak2nye tertinggal jauh. Tak sia2 dengan modal yang kite keluarkan sampai juga ke tahap sekarang ni. Patutlah tengok lain mcm aura dorang ni.. Laju sungguh naik ke puncak, x terjangkau dek akal bile mentor share kan tips dorang. Mostly tlcian ni byk yang dah retire dari makan gaji.. Mompreneur !! Insyallah i also will be mompreneur, AMIIIIN YARABBALALAMIN. Untuk yang nak jadi same mcm tlcian taklah susah sampai nak kene melabur 20-30k tu macam yang digembar gemburkan. Cukup dengan rm50 untuk anda beli impian yang sangat bernilai untuk diri sendiri & jugak keluarga. 
Anda berminat untuk join group TLC, untuk sebarang pertanyaan boleh hubungi 

FIZA 012-7751949